Clyde: Igramo igricu na hard!

Clyde je novosadski glam rock bend koji je nastao 2010. godine, a ime je dobio po jednoj od zmija legendarnog gitariste Guns N’ Roses-a, Slash-a. Povod za naš razgovor je album Paint the Scene koji je objavljen, kao i upoznavanje publike sa ovim bendom. Na pitanja su odgovarali svi članovi benda.

Pitanje koje se logično nameće kao prvo, kako je nastao bend?

Sugar, spice and everything nice, igra koja je imala za cilj da nauči drugara da svira gitaru. Onda smo skontali da lepo funkcionišemo zajedno i imamo slične ciljeve, pa je tako i bend nastao. Evo, sad od igre idemo ka nekoj ozbiljnoj priči…

Da li je bilo teško oformiti bend koji svira ovaj žanr i da li je od početka bila zamisao da svirate glam rock?

To je zapravo bilo jako jednostavno na početku. Kriterijum za biranje članova je bio ej, ja hoću da sviram! Teže je bilo pronaći članove koji hoće da obuku helanke, šalim se, a možda i ne… Od početka je bila ideja da se svira glam jer su u to vreme počeli da naviru neki novi i mladi glam bendovi.

Šta vam je bila inspiracija tokom rada na novim pesmama?

Novi zvuk i ideje su tu jer smo uvek težili ka tome da svi novi članovi ostave neki svoj pečat. Tako da je, donekle, naša muzika ispečatirana svim bivšim članovima. Sa druge strane, i mi smo malo odrasli, pa smo se razgraničili što se tiče žanra.

Ko je glavni krivac za tekstove ili vlada demokratija?

U ovom momentu, tekstove pišu 3 člana: lead gitarista, bubnjar i pevač.

1 (2)

Nije lako uspeti na ovim prostorima sa vrstom muzike koju svirate, kako ljudi reaguju na vaš zvuk i nesvakidašnji glamerski nastup?

Ili se oduševe, pa smo im jako kul ili dobijamo hejt, ne postoji između. Moramo priznati da devojke definitivno vole da gledaju naše nastupe. Iako ne smatramo da smo previše ekstremni, ljudima je to i dalje wow. Što se tiče uspeha, ako bude bude, ovde ili napolju, sve je otvoreno. Ovde je definitivno komplikovanije za bend kao što je naš, ali na to gledamo kao da igramo igricu na hard. To je zapravo suština, hoćemo da se igramo sa muzikom!

Koliko je trajalo snimanje spotova za pesme Gift of light i Show your face, ko je sve bio uključen u organizaciju?

Show your face je snimljen u studiju Fluid 2018. godine kao singl sa novog Paint the Scene albuma. Gift of Light je snimljen u sklopu projekta muzička šansa koju je organizovao OPENS. Snimanje muzike je trajalo dva dana, a spot smo rešili za jedan dan.

Da li imate neke isplanirane nastupe?

Skoro smo svirali u Krščiću i u Gerili, u Novom Sadu, a sledi EXIT festival.

Da li nas očekuju neke novosti u skorije vreme u vašem radu?

Na leto se definitivno snima neki spot, negde posle EXIT festivala, taman da naučite sve pesme sa albuma do tada i onda njegova promocija.

Prethodni tekstBryan Adams u Štark Areni početkom novembra
Naredni tekstPromocija prvog albuma benda Larska u Domu omladine Kragujevca
Pozdrav, čitaoče! Moje ime je Lidija Gavrilović. Student sam veterinarske medicine u Novom Sadu, pored veterine moja velika ljubav je pank, ali što se tiče odlazaka na svirke, podržaću sve što je drugačije od današnje moderne muzike. Ne bih mnogo da pišem o sebi jer ako ikad poželiš da prozboriš sa mnom, videćeš me uglavnom na manjim lokalnim svirkama u Novom Sadu, Subotici, Somboru i okolini. PRIS mi je dao mogućnost da učim, budem svoja, gledam svirke na malo drugačiji način, istaknem svoje mišljenje i budem ponosna što sam član grupe sjajnih ljudi. Volela bih da svojim radom na portalu doprinesem nekom boljem sutra alternativne scene i približim ljudima ovaj naš, drugačiji univerzum.