Alkhemohr (DunkelNacht): Očekujemo da ova turneja bude puna ludih metal manijaka!

Nemačko-holandski, blackened death metal bend DunkelNacht dolazi na turneju koja će obuhvatiti četiri grada u Srbiji. Jedanaestog decembra bend će nastupiti u Šapcu u klubu Zeppelin, a narednog dana u Beogradu, odnosno Zemunu, u klubu Fest. Zatim sledi nastup 13. decembra u klubu Mitraljez u Zrenjaninu, dok će poslednji srpski datum biti 14. decembar u klubu Dve krigle debele u Somboru.

Povodom ove turneje, imala sam priliku da porazgovaram i dobijem odgovore na moja pitanja od basiste benda, Alkhemohra.

Pre svega, recite nam nešto više o radu benda. Postojite već 15
godina, na šta ste najviše ponosni? Da li ste zadovoljni dosadašnjim
radom? Da li biste nešto menjali?

Pre nego što sam ja došao u bend 2007. godine, bend je kratko svirao black metal. Od tada, DunkelNacht se razvija, a tome doprinosi i promena postave, samo smo Heimdall i ja ostali od početka cele priče. Normalno je da mislim da je neke stvari trebalo da uradimo drugačije, ali ne žalimo ni za čim. Svi smo odrasli i naučili upravo na našim greškama.

Zbog čega ste baš počeli da svirate blackened death metal? Da li je to bila početna zamisao?

Da budem iskren, ne sećam se. Otkrio sam taj stil i svidelo mi se, oduvek su me veoma interesovale muzika i umetnost. Na početku smo svirali čist black metal, ali naš stil se promenio u isto vreme kad i naše ličnosti.

Do sada ste snimili mnogo demo snimaka i EP izdanja, kao i tri studijska albuma od kojih je poslednji Empires of Mediocracy, objavljen ove godine. Kako je protekao proces pisanja i snimanja? Kakve su dosadašnje reakcije publike na ovaj album u poređenju na prethodna dva?

Nakon muzike koju je odradio Heimdall, ja sam napisao tekstove i pomislio kako bi trebalo da snimim sve vokalne delove, kako bih ponudio prvu ideju. Zatim, Tegaarst reorganizuje delove bubnja sa Heimdall-om. U međuvremenu, M.C. Abagor i ja ponovo radimo na vokalnim delovima. Nakon toga, svaki član snima svoje instrumente i dolazimo do dela za miks i mastering. Tu je naravno i ogromna količina rada, kako kolektivnog tako i pojedinačnog, nakon kojeg uvek dobro dođe mala pauza od svega. Da ne zaboravim grafički rad, fotografije, pripreme za promociju i još mnogo toga. Pa, to je prilično dug proces…

Sudeći po video snimcima koje ste objavili, prethodna turneja u Rusiji je bila više nego uspešna. Šta očekujete od turneje u Srbiji? 

Očekujemo da ova turneja bude puna ludih metal manijaka! Intenzitet bi bio prava reč jer prvi put sviramo u Srbiji i zato što dolazimo da održimo četiri svirke u četiri različita grada. 

Koji su vaši planovi po završetku ove turneje? Da li imate već zakazane nastupe? 

Da, razmišljamo o odlasku na još jednu turneju u maju, ali je previše rano da bih potvrdio bilo šta. Ono što je sigurno, treba da počnemo da radimo na novom albumu.

Za kraj, da li želite pred dolazak da poručite nešto srpskoj publici?

Dođite, uživajte, poštovanje. I… Živeli!

Prethodni tekstGiljotina, Architect of Pain, Heartstroke @ Dvoriste, 8.12.2019.
Naredni tekstPogonbgd i gosti u subotu u Božidarcu
Pozdrav, čitaoče! Moje ime je Lidija Gavrilović. Student sam veterinarske medicine u Novom Sadu, pored veterine moja velika ljubav je pank, ali što se tiče odlazaka na svirke, podržaću sve što je drugačije od današnje moderne muzike. Ne bih mnogo da pišem o sebi jer ako ikad poželiš da prozboriš sa mnom, videćeš me uglavnom na manjim lokalnim svirkama u Novom Sadu, Subotici, Somboru i okolini. PRIS mi je dao mogućnost da učim, budem svoja, gledam svirke na malo drugačiji način, istaknem svoje mišljenje i budem ponosna što sam član grupe sjajnih ljudi. Volela bih da svojim radom na portalu doprinesem nekom boljem sutra alternativne scene i približim ljudima ovaj naš, drugačiji univerzum.