Zid Mortal objavili novi album!

Nakon duge diskografske pauze, beogradski rok sastav Zid Mortal izdao je treći studijski album pod nazivom  Monopol i riziko.

Album je delo mnogobrojnih gostiju i saradnika na albumu, što govori o tome da je Zid Mortal napravio album moderne produkcije sa velikom dozom emocije na koju nas je rock’n’roll navikao. Snimatelj albuma je Marko Živanović, a miks i master je delo Dragana Petronića. Na albumu su svirali Nenad Šobić (vokal, gitara), Goran Šobić (gitara), Slobodan Bugarčić (gitara), Željko Adžić (klavir), Đorđe Golubović (bas gitara), Milan Jejina Yeqy (bubanj).

Kao gosti na albumu se pojavljuju Jovana Milošević (Maraqya), Milena Branković (Trigger), Katarina Popović (Etar), Robert Perić (Feud, Rapid force), Vidoja Božinović – Džindžer (Riblja Čorba), Nikola Zorić (Riblja Čorba), Nikola Demonja Jr.

Dizajner omota je Ivan Apostolski Apostol.

Naziv benda nas podseća da je život ograničen i samim tim vredan. Zid Mortal želi da, autentičnom autorskom muzikom pošalje poruku da pravi rock’n’roll može da postoji. Album Monopol i riziko je tu da bi nas opomenuo da živimo u svetu društvenih igara i da postoje pravila igre. Ceo svet u kojem živimo postao je talon za društvene igre Monopol i Riziko. Ali, ono što se promenilo je da Monopol igraju vojnici, a Riziko biznismeni. Mi smo u toj igri prepušteni sami sebi i zavisimo od sreće u bacanju kockica, kaže Goran Šobić Sirano.

Treći studijski album grupe Zid Mortal objavljen je za izdavačku kuću Take It Or Leave It Records. Do sada su objavili dva albuma, Iskon 2001. godine i Svemir i ljudska glupost 2005. godine.

Sirano 5