Tonight Alive – Underworld (2018)

Underworld je peto studijsko izdanje u Tonight Alive karijeri. Ovog puta dobili smo sve ono što i volimo kod njih, ali sada sa mnogo više smisla. Od pop punk benda inspirisanog Paramore-om, dosegli su do statusa kada suvereno stoje iza svoje muzike i postaju inspiracija novim generacijama. Ovaj album je povratak gitarskom zvuku, posle komercijalnijeg pokušaja sa Limitless pre dve godine.

Tri snažne numere otvaraju ovo izdanje, a sve kreće sa iznenađujuće opasnom Book Of Love, onda sledi neobuzdana energija u Temple i emotivno zrela Disappear. Pvris pevačica, Lynn Gunn, gostuje u magičnoj Disappear, ali uticaj njenog benda se oseća i u In My Dreams i Just For Now.

Da su Tonight Alive sada odrasli, odlično se čuje u numeri Crack My Heart – ljubavna pesma sa teškim rifovima, jedna od onih od kojih se naježiš, osim ako nemaš srce od kamena. Da je Jenna McDougall jedna od najboljih pevačica na alternativnoj sceni danas, potvrđuje u The Other, u kojoj je najbolja solaža na ploči. Za kraj su ostavili nekliko balada, akustična i emotivna Looking for Heaven u kojoj su vokal i klavir usamljeni i električna My Underworld koja je snimljena sa Corey Taylorom, pevačem sastava Slipknot Stone Sour.

Underworld je album na kom nema loših pesama, čak i one osrednje su veoma dobre – znam da to nema previše smisla ali je tako. Album obiluje gitarskim rifovima i preovladava Tonight Alive zvuk koji nam je veoma poznat, ali ublažen electro synth pozadinom, što je danas trend na sceni.

Ponovna saradnja sa producentom Dave Petrovicem se pokazala kao pravi potez. Sa njim uvek naprave najveće hitove. Bez ikakve namere da umanjimo njihovu kreativnu vrednost, ali ta saradnja nam je dala The Other Side (2013) i sada Underworld. To su albumi koji će biti najomiljeniji iz njihove diskografije, dok ne objave nešto bolje!

tonight alive