Tom Speight podrška Tomu Odell-u na koncertu u Hali sportova!

Najavili smo da će vanserijski talentovani i višestruko nagrađivani britanski kantautor Tom Odell po prvi put nastupiti u Beogradu 12. februara 2019. godine u Hali sportova Ranko Žeravica, a sada je poznato da će kao podrška na koncertu nastupiti kantautor iz Londona, Tom Speight.

Tom Speight vrlo uspešno stapa folk i savremeni pop. Kako je mladost proveo uživajući uz muzičke veličine kakve su bili The Beatles, Simon and Garfunkel, The Shins…, i njegova autorska dela poprimila su nešto od tih uticaja, a za njegovu muziku kažu da je elegantna, prelepa i pevljiva, a privukla je veliku pažnju medija, ali i fanova u Britaniji, što se najbolje vidi po tome da njegove pesme imaju preko 60 miliona strimova na Spotify-u i 2 miliona slušalaca mesečno, a njegova turneja u Velikoj Britaniji u oktobru bila je rasprodata.

Speight je diplomirao je na Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), gde je i od Pola Makartnija dobio hvale koje su se odnosile na njegovo stvaralaštvo. Od početka karijere objavljivao je samo EP izdanja. Naime, 2016. godine objavio je Little Love, Falling i Love, a naredne godine objavio je još tri EP-a koje je producirao Chris Bond. U njihovom nastajanju učestvovali Turin Brakes i Lydia Clowes, a kompilacije nose nazive Willow Tree, My, my, my i Waiting.

U aprilu ove godine Tom Speit objaviće svoj prvi album Collide koji će promovisati i na samostalnoj turneji. Pre toga će nastupati uz Toma Odell-a  na nekoliko koncerata njegove Jubilee Road turneje, koja će ga dovesti i u Beograd.

Ulaznice su u prodaji putem prodajne mreže TicketVision-a, kao i online na www.tickets.rs.

Tom Speight 1