The Stone, Downstroy, Blankfile, Vicery i Slavina ljubavi kompletiraju peti FSP!

Peto izdanje Festivala srpskog podzemlja biće održano 12. i 13. aprila tekuće godine u Hali 6 Novosadskog sajma, a bendovi koji su kompletirali ovogodišnji muzički program su The Stone, Downstroy, Blankfile, Vicery i Slavina ljubavi.

The Stone su veterani domaće andergraund scene i definitivno najpoznatiji ekstremni bend van granica naše zemlje, a po prvi put će nastupiti na FSP-u i svoje mnogobrojne fanove počastiti surovim black metal zvukom.

Downstroy su naši grove metal velikani i vraćaju se na FSP nakon nekoliko godina, a sa sobom donose prepoznatljivu energiju, ali i novi album koji je nedavno objavljen pod nazivom Clone.

Blankfile je jedan od najaktivnijih metalcore bendova i ponovo će se popeti na jednu od FSP bina i fanovima predstaviti svoju dinamičnu paletu metal i hardcore zvuka.

Slavina ljubavi je unikatna pojava na domaćoj podzemnoj sceni. Bend neguje oldschool post-punk zvuk sa primesama dark-wave pravca i publici će predstaviti svoju lucidno mračnu izvedbu ovog zvuka.

Vicery je novo ime na domaćoj andergraund sceni donosi nam progresivni death metal zvuk sa mnoštvom originalnih upliva i vrlo dinamičnim ženskim vokalom.

Podsećamo sve vizualne umetnike da prijave za učešće na festival traju do 1. aprila. Ulaznice za predstojeći festival su u prodaji putem Gigstix, kao i Ticketvision prodajne mreže, po ceni od 500 dinara. Takođe, oldschool štampane ulaznice su u prodaji u Mungos-u, kao i Felix Shop-u.

IMG_6129