SubBeerni centar – novi kulturni prostor!

SubBeerni centar, najveća pivnica kod nas, nastala po uzoru na svetske metropole, 29. decembra otvara svoja vrata za javnost. Ovo mesto će biti žarište za brojna kulturna dešavanja, kao što su izložbe, galerije, koncerti poznatih i demo bendova, ali i kaver i tribjut izvođača. U početku će biti najzastupljeniji koncerti i pivo, dok nešto kasnije možete da očekujete i kuhinju bogatu specijalitetima prilagođenim ljubiteljima piva.

U Cetinjskoj 15 je baš na tom mestu nekada bio deo kompleksa pivare Ignjata Bajlonija i u njemu se nalazio deo proizvodnih kapaciteta pivare, kao i prostor za skladištenje piva.

Uređen je u popularnom industrijskom stilu, ali ne iz potrebe da se prate trendovi, već da se što više očuva postojeći prostor, pošto je u pitanju rekonstrukcija impresivnog industrijskog objekta iz 1892. godine. Poštujući nasleđe, SubBeerni centar je dominantno pivnica – istakla je arhitekta Jelena Milutinović.

Već od samog ulaza u ovaj podzemni prostor nastavljamo da se spuštamo još niže, prolazeći kroz više različitih tunela – od niskih betonskih lukova, pa do fantastičnih svodova od pune opeke, visokih čak šest metara, što ovaj prostor čini jedinstvenim, posebno u centru Beograda.

Prostor se sastoji iz nekoliko celina. Ideja vodilja je bila da se napravi dobar prostor za žive svirke, pa tako i najveći deo SubBeernog centra predstavlja koncertni deo koji sadrži binu za nastupe, parter i tribine za publiku, a tu je i deo koji bi bio najsličniji VIP tribinama. Veliki otvoreni šank povezuje koncertni deo sa lounge delom. Na najvišem nivou po ulasku u lokal prolazi se kroz kleka bar, deo lokala posvećen domaćoj rakiji – rekla je arhitekta Jelena Milutinović.

Kiki Lesendrić i Piloti će 29. decembra otvoriti ovaj prostor, a takođe je poznato da će i Kanda kodža i Nebojša ovde nastupiti 1. januara.