Stigao dokumentarac o počecima benda E-Play!

Aletrnativni sastav E-Play objavio je kratki dokumentarni film o svojim počecima, uoči koncerta 24. novembra u Domu omladine Beograda, kada će proslaviti dvadeseti rođendan i promovisati aktuelni album Sloboda.

Film E-Play – video dnevnik je priča o jednom mladom srpskom bendu koji sprema drugi album i duboko veruje da će osvojiti svet, kaže basistkinja Maja Cvetković.

Polučasovni dokumentarac reditelja Milana Kilibarde, bio je snimljen povodom izlaska drugog albuma Crime 2005. godine, a govori o razvoju benda od osnivanja 1998. i objave debija E- Play. U filmu se, pored Cvetković, pojavljuju i govore nekadašnji članovi sastava- Biljana Todorovski, Marko Milivojević i Damjan Dašić. Video dnevnik bio je prikazan na Radio-televiziji Srbije 2005. godine, kao i na televiziji Metropolois, a nedavno je ponovo pronađen u Kilibardinoj arhivi i sada je privi put dostupan na YouTube-u.

Nedavno sam ponovo pogledala film i videla sam mlade i srećne ljude koji veruju da će se stvari u Srbiji promeniti i da će moći da žive od svog rada. Super je što u meni i danas postoji energija koja me je tada pokretala, ali sada na sve gledam mnogo realnije. Shvatam da je proletelo 20 godina u jednom dahu i da mi se tada činilo da će za 20 godina sve biti potpuno drugačije. Stvari u Srbiji se ne menjaju baš tako brzo, ali mi je super da gledam mladu i srećnu Maju koja duboko veruje u svoj rad i koja ni ne sluti sta je sve čeka u budućnosti, tj. danas , ističe Cvetković.

Članovi sastava bi voleli da reditelj Kilibarda uradi i nastavak filma, koji bi pokrio rad benda od 2005. godine do danas. E-Play je u tom razdoblju prošao kroz nekoliko promena u postavi i objavio je albume Drago mi je da smo se upoznali , Obični ljudi i Sloboda.