Slow Motion Suicide objavili novi singl u akustik i elektrik verziji!

Slow Motion Suicide, nakon odlične svirke na prvom danu zagrebačkog INmusic festivala, predstavlja treći singl s albuma prvenca pod nazivom Fool On The Inside. Pesmu su objavili u akustik i elektrik verziji, a akustičnu verziju prati i spot sniman u Maksimiru.

Akustični spot za pesmu Fool On The Inside smo snimali u parku Maksimir jer smo jedan od trilogije akustičnih spotova zamislili u prirodi, a nema boljeg mesta da te insekti izjedu u kožnoj jakn,i od parka u Maksimiru. Spot je snimio i montirao avanturista i redatelj dokumentarnih filmova Siniša Glogoški, umetnik koji stoji iza prvog akustičnog spota za pesmu Castaway, dok je Marko Kostić asistirao i gledao žene koje džogiraju po parku, rekao je pevač benda Nikša Lovrinić, koji je ujedno i autor pesme.

Album prvenac bend je objavio krajem prošle godine, a dosad su objavili dva singla, Castaway i Revolution. Kako su sami istakli, bend je oformljen iz potrebe da se naelektrišu akustične pesme koje su nekoliko godina čekale u fioci, kako bi zaživele u obliku koji zaslužuju. Ime benda potiče iz idioma svega ljepog i ružnog što nas polako ubija, a da nam to ne smeta ili ne primećujemo, poput brze hrane nakon mamurluka, duhovitih prelepih žena, cigarete posle seksa, griže savesti ili lenjost u nedeljno popodne.

Bend Slow Motion Suicide sve je popularnije ime na regionalnoj sceni, a nakon INmusica spremaju se za nastup u zagrebačkom klubu Boogaloo, gde će biti pregrupa sastavu Nouvelle Vague 23. juna. Osim spomenutih nastupa, publika ih može uživo poslušati na Exit festivalu u Novom Sadu, banjalučkom Demofestu, te Toochepinu. Bend će uskoro najaviti još svirki, a za jesen planiraju i turneju po Europi.