Slovenački underground predstavnici prva imena Festivala srpskog podzemlja!

Najavili smo da će peto izdanje Festivala srpskog podzemlja biti održano 12. i 13. aprila u Hali 6 Novosadskog sajma, a sada su poznati prvi učesnici istog. iz Slovenije stiže bend Sarcasm, a ujedno i dokumentarac Železne Stopinje koji govori o počecima hevi metal scene u bivšoj Jugoslaviji.

Sarcasm će, kao specijalni gosti manifestacije, pružiti šmek osamdesetih godina prošlog veka i podsetiti da prave vrednosti nikada ne mogu da budu gurnute u zapećak, dokle god postoje iskreni borci za andergraund. Film Železne Stopinje su zajedno kreirali Jure Gorjanec i Denis Brnčić koji su na vrlo zanimljiv i temeljan način dočarali duh tadašnjeg vremena i povezali ga sa današnjim dešavanjima na tamošnjoj sceni. Film je nedavno premijerno prikazan i na nacionalnoj televiziji Slovenije, a prikazivanje u sklopu FSP-a biće ekskluzivna premijera u Srbiji. Autor i producent filma Denis Brnčić i art direktor filma Ognjen Zeljić takođe će biti gosti festivala i biće im drago da se susretnu sa domaćom publikom i podele sa nama svoja iskustva i viđenje aktuelne nezavisne scene.

Veliko nam je zadovoljstvo što vam u prvoj objavi dela programa petog Festivala srpskog podzemlja možemo predstaviti sadržaj koji apsolutno oslikava duh nezavisnih krugova andergraund scene, njenu suštinu i važnost. To jeste neraskidiva saradnja između svih onih koji se osećaju kao pripadnici podzemnih krugova umetnosti, onih koji stvaraju pre svega motivisani iskrenim osećanjima i željama, poručuju organizatori.

 

SARCASM bend