Schiller u petak u Hali sportova!

Nemački muzičar, producent i autor Kristofer fon Dajlen, poznatiji kao Schiller, sve je bliži prvom susretu sa beogradskom publikom. Njegov nastup biće održan u petak, 18. januara, u Hali sportova Ranko Žeravica.

U decembru protekle godine Schiller je ušao u istoriju nastupom u Iranu, u Teheranu. Ovaj multitalentovani umetnik uspešno radi i stvara audio vizuelnu magiju već dve decenije i u toku svoje karijere, na listu saradnika upisao je Saru BrajtmanTarju TurunenMajka OldfildaDespinu Vandi i još mnogo poznatih i uspešnih imena. Ipak, vest da će predstaviti svoj rad u zemlji u kojoj je to bilo nemoguće prihvaćena je sa nevericom. Iran ne prihvata elektronski zvuk, žurke, ni muzičare koji izlaze iz okvira klasičnog zvuka. Na sreću publike u Teheranu, nadležni su shvatili da muzika koju Schiller stvara – jeste umetnost i jeste klasika!

Malo je reći da je interesovanje bilo fantastično – Schiller je u Teheranu imao zakazana dva nastupa, ali nakon što su ulaznice za oba rasprodate za samo nekoliko sati, njegovoj turneji dodata su još tri datuma! Ovi nastupi su ipak bili nešto drugačiji. Održani su u sali Ministarstva unutrašnjih poslova u kojoj ima 3000 mesta, ali ne i plesnog podijuma. Obezbeđenje je šetalo između sedišta i proveravalo da li su ženama kojim slučajem pale marame na ramena, vodilo računa o tome da ne bude neprimerenih kontakata između muškaraca i žena, publici nije bilo dozvoljeno da pleše, niko čak nije mogao ni da ustane sa stolice koliko god ga muzika ponela. Ipak, za stanovnike Irana koji su imali sreću da dođu do ulaznica, to je bilo manje važno. Postali su deo istorije, čuli su u svojoj zemlji nešto o čemu nisu mogli da sanjaju. Nisu kršili pravila da bi dobili šansu da u skorijoj budućnosti, možda, čuju još nekog muzičara sa zapada koji do sada nije imao šansu da im se predstavi.

Reakcije publike su bile toliko iskrene i čiste… i pre nego što odsviramo prvi ton, energija je ovde 10 puta intenzivnija nego na nekim drugim mestima nakon nastupa!, kaže Schiller, presrećan što je uspeo da svoju umetnost i svoju jedinstvenu muzičku viziju donese u Teheran, grad koji sada od srca preporučuje svima.

Ulaznice možete nabaviti na prodajnim mestima Eventim-a, koji je od juče poznat pod imenom Tickets, po cenama od 1900 i 2400 dinara.

SCHILLER_Live_ArenaTour2019_Thomas_Rabsch_013