Samostalni Referenti obradili One Step Beyond!

Beogradski ska/pank bend Samostalni referenti snimio je svoju verziju pesme velikih Madnessa – One Step Beyond, a u okviru projekta Influences, koji sprovode Ambasada Velike Britanije u Srbiji i SKC Novi Sad. Ova interesantna verzija kultne pesme našla se na kompilaciji Influences – uticaji britanske muzike u Srbiji, a sada je i ekranizovana.

Ovaj homemade video nije spot već smo samo ubacili snimak sa rođendanskog koncerta, da lepo isprati pesmu i prikaže nas kao veliki bend, izjavio je Peđa, pevač Referenata.

Pesmu One Step Beyond već nekoliko godina izvodimo na koncertima, ali smo želeli da je snimimo u malo drugačijem fazonu. Pomogao nam je Sale Sedlar oko aranžmana, naši duvači su raspisali drugačije duvačke linije sa takozvanim etno prizvukom, jer smo želeli da pesmi damo i autentični pečat naših prostora, dodaje Peđa.

Samostalni Referenti u narednom periodu imaju tri zakazana koncerta. Prvo će nastupiti na KST maskenbalu 23. decembra, zatim će proslaviti 22. rođendan benda, 9. februara, u klubu KST-a, dok će novosadska proslava rođendana biti održana dan kasnije, 10. decembra, u Gerila baru.

IMG_8741-(Copy) (Copy)