Šabački sastav MOON objavio singl!

Šabački instrumentalni space-rock sastav MOON objavio je singl pod nazivom Escape. U pitanju je pilot singl sa njihovog predstojećeg EP albuma čiji je izlazak planiran do kraja godine.

Singl je snimljen u novosadskom studiju Do Re Mi, dok je produkcija rađena u Zagrebu u Chicken Sound studiju od strane Vedrana Kovačića Belog, poznatog po radu sa  Abroad ExperimentsA|symmetry, Judette, Bang Bang i drugima.

Tema ovog instrumentala je, kako mu i ime govori, beg. Nakon prividnog buđenja iz sna, slušalac se našao u seriji čulnih senzacija koje ga vode kroz vreme i prostor… koji na momente deluje kao toplo i poznato utočište, da bi se sledećeg trenutka našao u nezaustavljivom begu od nepoznatog u nepoznato. Nakon dosta preplitanja, poslušajte i sami da li je beg bio uspešan. I uopšte potreban? – objašnjava Miroslav Stanković.

Escape je drugi po redu specijalitet nastao u nekadašnjoj pekari u koju se bend uselio sa instrumentima leta 2016. godine. Uvodni gitarski rif je ritam sekcija na prvu ispratila i pesma je već bila gotova. Onako kako su tada prvi put odsvirali, tako zvuči i na singlu. Sa izuzetkom poslednjeg čina, koji je izleteo tokom demo snimanja u beogradskom studiju High Voltage.