Revolt objavili spot za novi singl!

Banjalučka grupa Revolt objavila je video spot za singl Antagonist, koji je nastao u saradnji sa studentima Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Režiju spota koji je nastao u prostorijama DKC Incel potpisuje Tanja Seizović, student treće godine režije na AUBL, dok su za snimanje bile zadužene njene koleginice Jana Vuković i Katarina Vuković. Video titlove napravio je Indir Merdanović iz Novog Grada.

Moj rad sa Revoltom bio je sreća u nesreći – nakon što sam se požalila poznaniku da mi je drugi bend otkazao saradnju. On mi je predložio da se javim članovima Revolta, što sam ja i uradila, i tako je počela naša saradnja. Nažalost, nije išlo sve po planu, jer smo zbog novonastale situacije sa virusom uradili samo jedan dio spota, koji je sniman sa članovima benda. Bili smo primorani da otkažemo drugi, igrani dio, ali ipak mislim da smo uprkos svemu i s obzirom na situaciju izvukli maksimum iz snimljenog materijala rekla je Seizović, koje je spot napravila u sklopu ispitne vežbe za peti semestar.

Na numeri Antagonist se kao gost pojavljuje i Ognjen Topić, vokal grupe Tanker, takođe iz Banjaluke. Antagonist će se pored ranije objavljenih singlova Snovi i Zemlja naći na nadolazećem, drugom albumu Revolta koji nosi naziv Kontrakcije i naslednik je sada već kultnog debija U kući bola.

Za snimanje i produkciju pjesme Antagonist, kao i kompletnog albuma Kontrakcije, pobrinuo se gitarista benda Dejan Savić uz pomoć ostatka benda, dok je za omot albuma i prateće vizuale bio zadužen Dejan Šijuk.

Revolt je nastao 1995. godine, a pored albuma U kući bola (2000), zastupljeni su na nekoliko kompilacija. Grupa je kroz razne faze postojanja svirala širom regiona, ali i u nekoliko zemalja Evrope.