Quasarborn novim singlom i spotom najavljuje drugi album!

Beogradski metal bend Quasarborn objavio je drugi po redu singl sa predstojećeg albuma A Pill Hard to Swallow, koji nosi naziv Bastion, a koji ujedno prati i spot.

Bastion je prva pesma koju smo napisali zajedno, džemujući u studiju. Ranije bih ja smišljao rifove i vokale, i postavljao temelje ritma i aranžmana, Tihi bi dorađivao aranžmane i bubnjarske deonice, a na kraju bi Đorđe dodavao šlag na tortu. Zato je pisanje Bastion-a za mene bilo jedno osvežavajuće iskustvo. Otvorilo mi je oči ka novom načinu stvaranja koji ćemo od sada usvojiti kao stalan. Mislim da se na taj način možemo mnogo bolje izraziti kao muzičari, a jedinstvo našeg benda biva jače nego ikad.
Pesma Bastion govori o odrastanju, jačanju karaktera i učenju da se nosiš sa svetom oko sebe. Možda ne možeš promeniti stanje stvari, ali možeš naučiti da plivaš u okeanu govana koji nas okružuje i tako učiniti život manje očajnim i sebi i drugima. Suština je u prihvatanju odgovornosti i bivanju sam svoj otac,
rekao je Luka Matković, frontmen benda.

Direktor fotografije je Jovana Uzelac, a dužnosti postprodukcije ostaju unutar samog benda, u rukama Luke Matkovića i Marka Danilovića Tihog. Ideja je bila da se rekreira poznata atmosfera hip-hop i hardcore spotova snimanih u New York-u i Los Angeles-u devedesetih godina.

Quasarborn je već objavio jedan spot sa pomenutog albuma, čiji je datum izlaska potvrđen za 24. januar 2020. godine, a u planu su i mnogobrojni koncerti u regionu u narednom periodu.