Poznata satnica koncerta benda Yo La Tengo!

Najavili smo da će američki indi rok bend, Yo La Tengo, nastupiti premijerno u Srbiji 12. maja 2018. godine u Domu omladine Beograda, u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke. 

Yo La Tengo su već decenijama sinonim za indi rok muziku, postoje preko 30 godina, imaju preko 10 albuma, održali su hiljade koncerata, važe za jedan od najboljih bendova uživo.

Uprkos ograničenom uspehu u mejnstrimu, Yo La Tengo su nazvani najvažnijim bendom kritičara i uživaju kultni status među fanovima. U gitarskoj indi muzici ćete teško pronaći grupu koji zvuči toliko prirodno i kada svira džez, elektroniku, bosanovu, pop, soul i pank. Drugi bendovi pričaju kako se konstantno menjaju i eksperimentišu sa zvukom – Yo La Tengo ne pričaju, oni to rade.

Iako uglavnom sviraju originalni materijal, Yo La Tengo su poznati i po svom enciklopedijskom repertoaru obrada pesama drugih izvođača, kako uživo na koncertima tako i na studijskim albumima.

Par Ira Kaplan i Georgia Hubley osnovali su bend 1984. godine. Izabrali su ime Yo La Tengo, što u prevodu sa španskog znači imam je, u nastojanju da izbegnu bilo kakve konotacije na engleskom jeziku. Postavili su oglas za regrutovanje drugih muzičara, tražeći osobe koje su delile njihovu ljubav prema bendovima kao što su The Soft Boys, Mission of Burma i Arthur Lee’s Love. Debi izdanje benda bio je 7-inčni singl The River of Water sa obradom pesme A House Is Not a Motel na b-strani. U snimanju debi singla, objavljenog krajem 1985. godine, učestvovali su i Dave Schramm na gitari i Dave Rick na bas gitariRick je uskoro napustio bend i zamenio ga je Mike Lewis, basista pank bendova DMZ i Lyres.

Sam koncept predstojećeg nastupa sastojaće se iz dva seta, prvi, nešto tiši u trajanju od 45 minuta, nakon čega će uslediti polučasovna pauza, da bi se zatim nastavilo sa drugim, bučnijim setom koji će trajati između 70 – 75 minuta. Nakon regularnog dela koncerta predviđen je petnaestominutni bis. Ulaz će biti otvoren u 19 časova, a bend će nastup otpočeti u 20 časova.

Regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 2800 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 3200 dinara. Ulaznice možete nabaviti na prodajnim mestima Eventima, GigsTixaDD Ticketsa i u Felix Shop-u.

Press Photo - GODLIS_preview