Poznata prva imena ovogodišnjeg Arsenal Festa!

Kragujevački Arsenal Fest i ove godine nastavlja sa programom koji čini mešavina svetskih zvezda sa najboljim imenima domaće scene. Prvi hedlajneri koji su najavljeni su škotski pop rock bend Texas, legenda punk muzike Marky Ramone kao i internacionalna punk-folk-metal senzacija Kultur Shock.

Texas su na sceni već skoro trideset godina i ovo će im biti prvi nastup u Srbiji. Najpoznatiji su po hitu Black Eyed Boy koji se nalazi na odličnom albumu White on Blonde iz 1997. godine. U Kragujevcu će promovisati materijal sa novog izdanja Jump on Board objavljenog prošle godine. Texas nastupaju 22. juna na glavnoj bini Arsenala.

Marky Ramone je rado viđen u Srbiji, ali do sada nije nastupao u Kragujevcu. Kao nekadašnji član ikona punk-a Ramones-a, na svojim koncertima često svira pesme benda koji ga je i proslavio. On nastupa na Garden Stage-u 21. juna.

Kultur Shock su se nedavno vratili sa jednogodišnje pauze novim singlom Refugee Song. Možda se vode kao bend iz Sijetla, ali članovi dolaze iz svih kraja sveta, iz Bosne, Bugarske, Indonezije i naravno Amerike. Frontmen je harizmatični Srđan Jevđević, starijoj generaciji poznatiji kao Đino Banana. Kultur Shock nastupaju premijerno na Arsenalu na glavnoj bini 22. juna.

Narednih dana saznaćemo i ostala imena koja će upotpuniti program festivala za ovu godinu. Komplet ulaznica za sve tri večeri košta samo 2000 dinara, a prodaja kreće od 14. marta, u Domu omladine Kragujevca i preko mreže Eventim. Istog dana kreće prodaja i pojedničnih ulaznica koje će biti nešto skuplje.

img_3516-copy