Poslušajte novu pesmu Ivana Jegdića!

Mladi kantautor Ivan Jegdić objavio je novi singl, pod nazivom Kazaljke.

Singl Kazaljke objavljen je pod okriljen izdavačke kuće Mascom Records, a publika je premijerno bila u prilici da isti posluša uživo u okviru Indirekt Showcase festivala, 4. oktobra, u beogradskom klubu Sprat.

Od izlaska singla Bolji čovek, beogradski autor Ivan Jegdić je otpočeo novo poglavlje afirmacije svoje muzike, koncertno promovišući svoj rad uz nesvakidašnji koncept muzičke postave sa kojom verno iznosi emociju i tekstove svojih pesama. U međuvremenu, rad na novom materijalu predstavlja višeslojnu kolaboraciju sa autorima i producentima. Kao što je više puta pomenuo, svaka njegova pesma donosi isti sentiment, sklop iskrenih tekstova i motiva koji nisu ukalupljeni u određene muzičke forme što predstavlja, sada već prepoznatljiv, izraz njegovog autorskog stvaralaštva. Jedan u nizu singlova koji nas očekuju od Ivana, jeste i nova pesma pod nazivom Kazaljke. Na muzici za Kazaljke sarađivao je sa Diavom i to je jedna od mnogobrojnih kolaboracija koje je Ivan Jegdić ostvario pripremajući svoj debi album.

Od refrena koji je nastao pre više od dve godine, čitava pesma je u mojoj glavi završena pre nešto više od pola godine. Mislim da malo izlazi iz okvira mog dosadašnjeg rada, ali je srž i dalje ista. Pesma govori o odlasku, teskobi, bespomoćnosti, kaže autor.

Digitalno objavljivanje i fantastično interesovanje medija koje je izazvao debi singl Bolji čovek, inspirisalo je Ivana da proširi i unapredi svoj bazično akustični setap. Prateći bend sada čine muzičari njegove generacije, interno nazvan – Šećeri. U punom sastavu, uz Ivana su drampad, bas, seaboard i gitara.