Otvaranje retrospektivne izložbe ŠLF-a!

Šabački letnji festival je muzička manifestacija koja se tradicionalno održava na Šabačkoj tvrđavi svakog leta od 2003. godine i okuplja brojne poznate pop-rock-punk bendove i DJ-eve iz Srbije i regiona. Ove godine biće organizovana izložba fotografija Jugoslava Radojevića i t u petak, 28. jula, na dan početka festivala, na Trgu šabačkih žrtava u 17 časova.

Fotoreporter Jugoslav Radojević festival prati od samog početka, beležeći atmosferu, nastupe izvođača i reakcije publike. Dokumentujući razvoj festivala iz godine u godinu, stvorio je jedinstvenu foto arhivu koja nam dočarava nezaboravne trenutke sa svih dosadašnjih festivala. Koncept festivala se menjao tokom godina, ali je muzički program ostao srž ŠLF-a. Paralelno sa tim, menjala se i tehnologija koju je Jugoslav koristio, od analogne fotografije, ka digitalnoj. Ova izložba čuva od zaborava najlepše emocije koje su publika i izvođači poneli sa festivala.

Do sada je festival ugostio više od 150 izvođača, uz posebno zalaganje za afirmaciju mladih bendova. Među imenima koja su nastupala nalaze se Darren Emerson, Hladno pivo, Bajaga i instruktori, Van Gogh, Josipa Lisac, S.A.R.S, Dubioza Kolektiv, Massimo Savić, Zabranjeno pušenje i mnogi drugi. Program ŠLF-a namenjen je svim generacijama, ali je poseban akcenat na mladima i, naravno – muzici.

black_box-2_copy