Noć Plavog orkestra na Belgrade Beer Festu!

Jedna od najpopularnijih grupa sa područja bivše Jugoslavije, Plavi Orkestar, priprema veliki spektakl poslednje večeri 15. Belgrade Beer Festa. Plavi orkestar nastupiće na Ušću u nedelju, 20. avgusta, u okviru aktuelne turneje Everblue Tour 2017 – Noć Plavog Orkestra, kada će sa brojnim gostima prirediti noć za pamćenje.

Aktuelnu turneju bend je započeo polovinom juna, a prvi veliki koncert održaće upravo na Belgrade Beer Festu, gde su na prethodna dva nastupa oborili rekorde po broju posetilaca na Ušću. Zanimljivo je i da se svi koncerti sa aktuelne turneje snimaju audio i video, te da će materijal biti korišćen za prvi live album benda. Zbog toga će njihov nastup ove godine trajati oko dva ipo sata, a na glavnoj festivalskoj bini pridružiće im se i brojni prijatelji, među kojima su poznati sarajevski umetnik Branko Đurić-Đuro, popularni slovenački muzičar Roberto Magnifico, kao i gosti iznenađenja.

Saradnja Branka Đurića Đure i Plavog Orkestra počela je osamdesetih godina, kroz kultni sarajevski pokret New Primitives. Poznati glumac, komičar i režiser za Plavi Orkestar je, u više navrata, režirao muzičke spotove, dok je frontmen grupe Saša Lošić napisao muziku za Đurin filmski hit Kajmak i marmelada.

Robert Pešut poznat pod umetničkim imenom Roberto Magnifico, jedan je od najboljih slovenskih muzičara. Na našim prostorima poznat je po brojnim velikim hitovima kao što su Hir aj kam, hir aj go, Samo malo, te kao autor muzike za film Montevideo, Bog te video. Upravo je izdao svoj novi album pod nazivom Charlatan de Balkan. Magnifico je jedan od bliskih prijatelja Saše Lošića, sa kojim je imao zajedničke nastupe kroz razne projekte.

Plavi Orkestar, Belgrade Beer Fest, 2014, photo Ivan Urosevic