Neprijatelj Prelazi Zeku objavio spot!

Novosadski pank rok bend Neprijatelj Prelazi Zeku je objavio spot za pesmu Aleksandar, koja se nalazi na aktuelnom albumu S’ naše strane ulice. Spot je bio promovisan, uz pomenuti album, na novosadskoj koncertnoj promociji i tada je pristuna publika mogla prvi put da ga vidi, pre nego što je zvanično objavljen na njihovom jutjub kanalu.

Oliver, gitarista benda, izjavio je da spot govori o Borbi običnog čoveka da ostane drugačiji u gomili ljudi, u kojoj svi nose iste maske sa kojima pokušavaju da se uklope u nametnute norme, dok nam je Tanja Gavrilović, rediteljka spota, malo proširila priču: Ovaj spot je na neki način vizuelizacija onoga što sam osetila i doživela slušajući pesmu. Ideja mi je bila da spot ne bude hermetičan, nego da komunicira sa publikom na različitim nivoima. Sem toga, mislim da drugom stranom ulice idu oni koji ne pristaju na lažne osmehe i maske i to sam, čini mi se, jasno stavila do znanja. Usamljenost i izopštenost iz društva onoga koji ne pristaje na kompromise, na kolektivne istine i zablude je došla kao jedino moguće oslikavanje čoveka kom je sloboda važnija od toga da bude društveno prihvatljiv.

To je zajednička formacija spota po njenom predlogu. Shvatila je odmah o čemu se radi, zato smo joj i prepustili sve. Tanja je super za saradnju i profesionalno je pristupila svemu, rekao je frontmen Zoki.

Režiju i produkciju spota je radila Tanja Gavrilović, snimatelj je Mirko Todorović, dok je maske kreirala Simonida Jovanović. Muzičku produkciju je radio Sale Bojanić, Positive Family studio.