Neozbiljni pesimisti objavili novi singl!

Somborska atrakcija, Neozbiljni pesimisti, prvi predstavnici antiglobaletnopunka, objavili su pesmu Kao da nema, kojom najavljuju treći album Pametovanje iz provinicije.

Pesma je izazvala vrlo jaku emociju kod onih koji su je već čuli, a jedan od autora pesme, Boris Mišić, izjavljuje: Pesma je, kao što se od Neozbiljnih pesimista očekuje, sumorna, govori o svakidašnjici, ekonomskim i socijalnim problemima u Srbiji, stanju medija i njihovom uticaju na omladinu kao i odlasku napredne omladine koja se ne pronalazi u takvoj sredini. Sama tema je poznata jer već ima dosta sličnih pesama na našoj rok sceni, ali u ovom slučaju se deca obraćaju vladama da se bar zbog njih nešto promeni, s namerom da će bar u tom slučaju privući dovoljno pažnje. Nije to osmišljen politički napad na određenu stranku, nego apel bivšim, sadašnjoj i budućim vladama, bez obzira na političko opredeljenje, da obrate pažnju i na našu budućnost.

Pesma je snimljena u saradnji sa Marijom Hajnal i njenim dečijim horom Šareni vokali koji deluje u okviru Somborskog pevačkog društva. Tekst su pisali Boris Mišić i Igor Olujić, muziku Neozbiljni pesimisti, a producent je Željko Veljković.

Pesmu možete skinuti putem sajta Remix Press.

IMG_1052-(Copy) (Copy)