Mr.Swagger, Pera Joe i Katarina Pejak zagrevaju publiku za Beth Hart!

Beth Hart, jedna od najboljih bluz-rok pevačica današnjice, ponovo dolazi u Beograd i u okviru proslave 25 godina duge karijere nastupiće u Hali sportova Ranko Žeravica 2. decembra. Kao specijalni gosti na koncertu nastupiće akustična trojka u sastavu Mr.Swagger, Pera Joe i Katarina Pejak!

 Mr.Swagger i Pera Joe su jedan od najzanimljivijih i najdinamičnijih bluz-rok dueta u regionu. Nastupaju zajedno već pet godina, u klubovima i na velikim binama. 2014. godine veoma uspešno su otvorili koncert Ane Popović u prepunom, rasprodatom Mikser House-u. Nenad Zlatanović je frontman sigurno najuspešnijeg sastava na našoj bluz-rok sceni, trija Texas Flood, a njegovo akustično izdanje prikazuje drugu stranu njegove muzičke ličnosti. Pre nekoliko godina objavio je  solo album Naked Blues koji je doživeo dva izdanja. Trenutno priprema izlazak drugog albuma Texas Flood-a Tražim ljude kao ja, koji će biti njihov prvenac na srpskom jeziku.

Imao sam tu čast i privilegiju da sa bendom Texas Flood i legendarnim Dragoljubom Crnčevićem nastupam pre nje i to ću upamtiti kao jedan od najvažnijih nastupa u svojoj dosadašnjoj karijeri, priseća se Nenad Zlatanović koncerta u novembru prošle godine i iskreno se raduje prilici da ponovo svira na istoj bini: Beth Hart je možda najbolji vokal današnjice. Ako postoji moderna varijanta Janis, onda je to ona. Od trenutka kada je ušla kroz publiku do bine na prošlogodišnjem koncertu… sve u narednih par sati je bila kompletna magija!

Ništa manje nije uzbuđen ni Petar Miladinović – Pera Joe: Zadovoljstvo je višestruko. Pre svega, nastupi sa Katarinom i Nešom su mi uvek dragi jer su veliki izazov i lepo iskustvo, pogotovo na velikom razglasu i pred više hiljada ljudi. Dodatni motiv je činjenica da sviramo pre Beth Hart,  koja je izuzetna pevačica i autorka, istaknuta predstavnica nove rock generacije.

Ovom duetu na bini će se 2. decembra pridružiti i jedna dama. Katarina Pejak je pijanistkinja, pevačica i autor, rođena je i odrasla u Beogradu gde je stekla osnovno i srednje muzičko obrazovanje kao pijanistkinja. 2014. godine diplomirala je na Berkliju u Bostonu. Iste godine je dobila i nagradu za posebna dostignuća – Special Achievement Award i bila gostujući predavač na letnjem semestru, takođe na Berkliju. Objavila je tri albuma u Srbiji: Perfume & Luck, First Hand Stories i Old, New, Borrowed & Blues. Nakon što je diplomirala, živela je u Nešvilu i nastupala u SAD i Evropi, a početkom 2019. godine će izaći njen prvi album za renomiranu blues kuću, nemački Ruf Records, Roads That Cross.

Velika je čast i zadovoljstvo biti gost jednoj istinskoj rokenrol divi i to baš u ovom sastavu. Nenad Zlatanović i Pera Džo su moji prijatelji i drage kolege sa kojima sarađujem od najranijih dana svog bavljenja bluz muzikom, kaže Katarina i najavljuje: Publika može da očekuje spoj naših individualnih radova, a pošto svo troje sarađujemo vec duže vreme, biće i nekih pesama koje su poznate onima koji su posetili neki naš zajednički nastup. Nadam se da ćemo deo radosti džemovanja preneti na veliku binu, a naravno i na ljude u Hali sportova!

KatarinaPejak_by_IvanaCutura_1