McSaud objavili singl prvenac!

McSaud je skup muzičara koji izvode autorsku muziku sa elementima pop, rock i folk žanrova. Iako se drže klasične pop formule, društveno angažovani tekstovi i neočekivani muzički ukrasi mogu stvoriti (ne)prijatna iznenađenja. Dobar primer ovakve prakse jeste njihov prvi singl Utopija.

Kako će se promeniti naše osećanje lične vrednosti kada više ne budemo morali da je dokazujemo fizičkom i mentalnom potrošnjom, tj. radom za novac? Šta se dešava sa našim identitetom kada više ne možemo da ga definišemo kroz određenu profesiju i ambiciju? Hoće li tada u prednosti biti kulture i narodi koji oduvek gaje ležerniji stil života?

Ovo su samo neka od pitanja koja pred nas postavlja 4. industrijska revolucija, a odgovori će pristizati tokom sledećih dvadeset godina. Iako se za ovakve teme obično vezuju katastrofična predviđanja, ova numera pokušava da ponudi optimističnu notu. U trenutku kada smo pritisnuti dnevno-političkim borbama i biohazardima, pogled u blisku budućnost može nam osvežiti perspektivu.