Kurt Vile, Hladno pivo i Mile Kekin nova imena Arsenal festa 09!

Izvođači Kurt Vile, Hladno pivo i Mile Kekin nova su imena predstojećeg Arsenal festa koji će biti održan u Kragujevcu od 19. do 22. juna.

Kurt Vile je kultni američki indi-rok muzičar i sa svojim pratećim bendom The Violators nastupiće prvi put u Srbiji 22. juna na Main Stage-u Arsenala. U trenutku kad se priprema za novi niz nastupa, Kurt je objavio novi singl Timing Is Everything (And I’m Falling Behind) za Amazon Music. Pesma je iskren snimak Kurt Vile-a i benda The Violators snimana kod kuće. Volimo kad smo ovako svedeni, a odzvanja i zvučimo što je življe moguće. Snimak je bio jedan od mnogih koji su konkurisali za mesto na novom albumu, ali umesto toga krećemo ovako da ih otkrivamo, kaže Kurt.

Kantautor Mile Kekin predstaviće se posetiocima Arsenal festa 09 nastupom 21. juna na Garden Stage-u, gde će promovisati aktuelni samostalni album Kuća bez krovaNe radim istu stvar k’o sa Hladnim pivom. Sviram sa sviračima koji su me pratili na solo albumu Kuća bez krova. Sviraćemo pjesme sa tog albuma, kao i sa prošlog U dva oka. Znam, nije lako publici da me odvoji od Hladnog piva, ali upravo je to potrebno kada dođete na moj solo koncert. I tekstualno i muzički je ovo sasvim drugi film, puno smireniji i s glavnim junakom koji jako liči na mene, kaže Mile.

Kultni pank rok bend Hladno pivo nastupiće 21. juna na Main Stage-u. Hladno pivo će izvoditi svoju kombinaciju hitova koje ljudi sve već znaju, ali vjerujem da ćemo malo osvježiti repertoar i predstaviti neke pjesme koje dugo nismo svirali. Ove godine smo odlučili svirati samo velike festivale. Vraćamo se na Arsenal, gdje sam bio zapanjen samom lokacijom, koja je fantastična! Kao iz romana Čarlsa Dikensa, kao da sviraš u industrijskom kvartu u Engleskoj. To mi se odmah svidjelo, kao i svjetska produkcija zvuka. Znala je pasti koja kap kiše, ali to do sada nije omelo dobre koncerte Hladnog piva na Arsenalu, kaže frontmen Mile Kekin.

Komplet ulaznica za sva četiri dana Arsenala košta 2300 dinara preko Ticket Vision-a, odnosno www.tickets.rs, a u Kragujevcu ulaznice možete nabaviti u Domu omladine Kragujevca, biletarnici Dečijeg pozorišta i u Da Gama travel-u.

FOTO: Jo McCaughey
FOTO: Jo McCaughey