Jubilarni Arsenal Fest ipak bez publike

Jubilarni Arsenal Fest 10 usled i dalje složene situacije sa pandemijom Kovid-19 u Kragujevcu biće održan online bez prisustva publike, a od 9. do 16. septembra nastupiće Amira Medunjanin, Čovek bez sluha, KBO!, Nikola Vranjković, Lea Dobričić, Kruševac geto, Kendi, Larska i Kanda Kodža i Nebojša. Publika Arsenala moći će posredstvom društvenih mreža i jutjuba da besplatno gleda i sluša svirke na Garden Stage-u, odnosno u kragujevačkoj Zastavinoj bašti, svake večeri od 21:00.

Prvobitno planirani Arsenal 10, sa najavljenim nastupima imena kakva su: Placebo, Sum 41, Ynwgie Malmsteen, Gogol Bordello, Dubioza kolektiv, nije mogao da bude održan kako je planirano u junu 2020. godine, usled nepovoljne globalne situacije sa pandemijom Kovid-19. Stoga je planirani program prebačen za jun 2021. godine.

Nakon toga, tim Arsenala uložio je sve napore kako bi jubilarni festival ovog leta ipak bio održan, naravno u svedenom i prilagođenom obliku, u skladu sa odredbama i preporukama republičkog Kriznog štaba za borbu protiv Kovid-19. Za ovu sedmicu očekivani su ČBS i KBO!, Amira Medunjanin, Nikola Vranjković i Lea Dobričić, kao prvi od desetak planiranih događaja Arsenala 10, koji bi se održavali uz ograničen broj od 500 posetilaca, rastojanje od 1,5 metra, nošenje maski i druga zdravstvena pravila. Pošto je Institut za javno zdravlje Kragujevca danas saopštio da i dalje nema uslova za ukidanje vanredne situacije u gradu, tako da je praktično jedini moguć način održavanja desetog Arsenala – emitovanje online nastupa bez prisustva publike.

Povrat ulaznica za nastupe Amire Medunjanin, Nikole Vranjkovića i Lee Dobričić počinje od 8. septembra u zavisnosti od mesta kupovine: u Kragujevcu u Domu omladine i Da Gama Travel-u. Uputstva za povrat novca kupljenih preko Ticket Vision-a: ulaznice kupljene online – poslati email na office@tickets.rs, ulaznice kupljene na Ticket Vision prodajnim mestima – povrat na Blagajni Ušće Shopping Center, a ulaznice kupljene na Ticket Vision prodajnim mestima van Beograda poslati email na office@tickets.rs, uz priloženu sliku kupljenih ulaznica.