Irish Stew of Sindidun objavili novi album!

Beogradski sastav Irish Stew of Sindidun objavio je novi album pod nazivom City of Grigs.

U pitanju je njihovo četvrto studijsko izdanje, koje dolazi nakon šest godina diskografske pauze i albuma New Tomorrow. Na albumu se nalazi 10 pesama, uključujući i obrade tri tradicionalne irske pesme, koje čine kompaktnu celinu. Motivi o kojima album govori nisu se promenili, pesme i dalje, osim nezaobilazne lične komponente, imaju i jak društveni karakter, kritikujući vreme i prostor u kome živimo.

Govoreći o tradicionalima, frontmen benda, Bojan Petrović, kaže da se ne nalaze na albumu da bi popunili prostor, već da govore o temama koje su i dalje aktuelne: Irska muzika je mnogo više od brzih melodija, plesa i zabave, kroz tradicionalne, narodne irske pesme čuva se sećanje i određene vrednosti jednog naroda, koje vredi poštovati i u modernom vremenu.

Najavni singl koji je objavljen prošle godine, Heavier than Sin, odlično je prihvaćen kod publike i bend se nada sličnoj reakciji i na celo izdanje. U bendu kažu da je stvaranje novog materijala proces u kojem je važno lično se izraziti, i da su prezadovoljni albumom, ali da se muzika ipak stvara zbog publike i da sa nestrpljenjem očekuju ocenu fanova koja je za njih najvažnija.

Publika će uskoro imati priliku i da uživo čuje nove pesme. Spremamo se za koncertnu promociju albuma, pružićemo publici priliku da zavoli nove pesme i do kraja godine krećemo da obilazimo Srbiju. Sledeće godine obeležavamo i 15 godina postojanja, tako da imamo dodatni povod za slavlje i za odličan provod, poručuju iz benda.