Irish Stew objavili novu pesmu i najavili turneju po Srbiji!

Bend Irish Stew objavio je novi singl pod nazivom Away, koji će predstaviti na velikom beogradskom koncertu, a koji će biti održan u subotu, 2. novembra, u Domu omladine Beograda.

Ovo je prva pesma koju je bend objavio nakon četvrtog studijskog albuma City of Grigs, ovoga puta u saradnji sa novom članicom benda, violinistkinjom Anom Đokić Brusić.

Pesma Away je snimana u studijima Wave i Demode. U ulozi miks inženjera bio je Igor Lončar, a aranžmane i produkciju bend je realizovao zajednički, kroz saradnju svih članova. Muziku i tekst, kao i mnogo puta da sada, potpisuje frontmen grupe Bojan Petrović, a pesma se bavi tematikom napuštanja zemlje.

U jednom periodu sam imao i blagu autorsku krizu, dok nisam posložio neke stvari sam sa sobom i krenuo da se otvaram prema onome o čemu razmišljam u poslednje vreme, priseća se Bojan i objašnjava motive nastajanja ove pesme, Večita dilema između toga da li ostaviti sve i otići za nekim boljim životom, ili ostati i izboriti se za to novo sutra u svojoj zemlji. Za ovih 15 godina ispratili smo mnogo prijatelja i fanova, slušaće i gledaće nas preko interneta, a ja se nadam da ćemo sve koji su ostali videti na ovim koncertima, ne samo sada, nego i u narednim godinama.

Na koncertu u Domu omladine kao podrška će nastupiti celtic punk/rock bend Cassidy’s Brewery, koji u poslednje vreme sve češće svira uživo i publiku uvek prodrma svojim tvrdim zvukom, pa se očekuje prava fešta za sve ljubitelje ove muzike.

Nakon beogradskog koncerta, Irish Stew će nastupiti u još nekoliko gradova širom Srbije, i to 22. novembra u Kragujevcu, 29. novembra u Smedervskoj Palanci, 30. novembra u Kruševcu i 7. decembra u Šapcu.

Ulaznice za beogradski koncert možete nabaviti putem prodajne mreže Tickets po pretprodajnoj ceni od 600 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 800 dinara.