Fire in Cairo predstavili novi video singl!

Zagrebački sastav, Fire in Cairo, predstavlja novi singl Spin My Mind uz propratni video spot.

Fire in Cairo je četvoročlani indie garage rock sastav. Karakterišu ih emotivno nabijene svirke, čvrsta ritam sekcija i vrlo uverljiva scenska i vokalna izvedba celog benda. Svakako se radi o savremenom rock zvuku obeleženim jasnim autorskim pečatom.

Spin My Mind je poslednji singl sa njihovog prvog albuma pre prelaska na stvaranje i snimanje novog materijala ili, kako kažu, novog poglavlja u životu benda. U svakom slučaju, zagrebačka četvorka imaće mnogo toga da ponudi ove godine, a iz svega rečenog može se zaključiti da je ovaj band jedan od sastavnih delova zagrebačke i hrvatske rock scene, kojeg zasigurno čeka mnogo stvari u budućnosti uz sve što su do sada ostvarili.

Dubravko Jagatić (Nacional) je u svojoj recenziji njihovog prvog albuma zabeležio sledeću misao: Sve ono najbolje što nam je ponudila britanska rock scena posljednjih dvadesetak godina, zagrebačka četvorka Fire in Cairo uspjela je upiti i dodati autorski potpis. Njihove su pjesme pitke, zabavne, plesne i skladateljski i aranžerski nadmoćne.

Album je sniman u RSL Production studiju u Sloveniji, te je celi proces snimanja i produciranja obavio Matej Gobec, učenik Steve-a Albini-a i trenutni producent Laibach-a. Osim već navedene, album je primio odlične kritike iz regiona, ali i ostatka sveta, a dostupan je na svim mogućim platformama za deljenje muzike.

Momci su do sada odradili nekoliko turneja po regionu i Evropi, te su pre trenutne krizne situacije u planu bile turneje po Španiji, Portugalu i Italiji. Bitno je zabeležiti njihov nastup na Exit festivalu, kao i osvojeno treće mjesto na Banjalučkom Demofestu.

Trenutno planiraju snimanje EP-a koji će žanrovski biti nešto drukčiji u odnosu na prvi album, a osim toga su u pripremi još dva projekta, od kojih svaki ima posebnu notu u aranžmanskom, stvaralačkom i žanrovskom smislu.

FOTO: Anja Mergeduš