Enslaved objavili spot za pesmu Storm Son!

Norveški sastav Enslaved odlučio je da slušaoce kako audio, tako i vizuelno povede na putovanje objavljivanjem spota za pesmu Storm Son, koji će se naći na albumu E, koji će 13. oktobra biti objavljen za Nuclear Blast.

Spot otvara prikaz siluete ptice, koja je u centru pažnje pre nego što putovanje nastavimo sa siluetom čoveka, koji prolazi kroz grub planinski predeo. Nakon što se vrati kući i oslobodi svoju energiju, ovo intrigantno stvorenje luta snežnim terenom, prolazi kroz transformaciju i na kraju se nalazi u četvorostranoj bici, protiv bića sličnih njemu.

Storm Son se bavi dualitetom čoveka i prirode, kao i time koliko je važna i osnovna ta veza, objašnjava autor teksta Ivar i dodaje: Sve što radimo i stvaramo su imitacije prirode, kao što smo evoluirali iz prirode. Tako mora biti. Ali savremeni čovek misli da je nezavisan od prirode, da smo na neki način superiorni i da ne moramo u obzir uzeti prirodu, osim kada nam je potrebna kao pozadina za sranje filmove. Ili festivale. Izgubiti dodir sa prirodom znači izgubiti dodir sa ljudima.