E-Play ekranizivao pesmu Pristanište

Alternativni bend E-Play objavio je spot za pesmu Pristanište sa aktuelnog petog albuma Sloboda.

Kažu ljudi da dobar tim ne treba menjati, pa smo se i mi držali toga. Sa režiserom Vukom Protićem smo već radili na prethodnom spotu Šamarčina i nakon obostranog razumevanja, odlučili smo da ponovimo saradnju. Ovaj put je scenario bio vezan za naziv samog albuma. Hteli smo da predstavimo ograničavanje slobode koje na kraju uvek rezultira unutrašnjim nezadovoljstvom. Nadam se da smo uspeli, izjavila je basistkinja i pevačica Maja Cvetković.

E-Play-u je za Pristanište bio potreban prostor u Beogradu ograđen zgradama koji bi predstavljao zatvor, a koji bend nije mogao da nađe. Napokon, odlučili su se za, do sada u javnosti malo viđen, unutrašnji trougao između Kulturnog centra Beograda, Dvorane KCB-a i Palate Albanija.

Na preporuku Ratka Rakina iz KCB-a dobili smo magičan prostor. Kod snimanja spota izbor lokacije uvek igra ključnu ulogu, a ovde nam se baš posrećilo. Naravno u ovom kišnom periodu veliki stres je bila vremenska prognoza. Mislim da je to bilo jedino popodne u proteklih mesec dana da nije padala kiša. Sreća nas je pratila na ovom snimanju spota, a tako slično je bilo i u studiju, objašnjava Cvetković.

Album Sloboda, rađen u produkciji Voje Aralice, naišao je na mnoge pozitivne kritike u čitavom regionu, a sa njega su ranije izdvojeni singlovi i spotovi Srešćemo se neki drugi put, Da budemo samo dobro i Šamarčina. E- Play uskoro očekuju nastupi na velikom broju letnjih festivala, od kojih su samo neki Montenegro Beer Fest na Cetinju 26. jula, Gitarijada Veliko Gradište 2. avgusta, Bedem fest u Nikšiču 1. avgusta, TrNOVfest-u u Ljubljani 10. avgusta i Kraljevu 31. avgusta.