Dr. Nele Karajlić prvo ime Belgrade Beer Festa!

Dr. Nele Karajlić će svoj veliki povratak na muzičku scenu obeležiti spektakularnim koncertom na 16. Belgrade Beer Fest-u, kada će svirati najveće hitove Zabranjenog pušenja.

Prvim nastupom u Beogradu posle 20 godina kao frontmen jednog od omiljenijih ex-yu bendova, Zabranjeno pušenje, Dr. Nele Karajlić će u četvrtak, 16. avgusta, u 21 čas i 30 minuta predstaviti kompletan stvaralački opus. On najavljuje da će na tom koncertu predstaviti čitavog Neleta, ujedno i onog iz Zabranjenog pušenja, kao i onog iz No Smoking Orchestra, ali i nešto novo što će biti iznenađenje za publiku.

Oprobao sam različite umetničke forme, ali ne postoji veće uzbuđenje za nekog umetnika od izlaska na binu, nijedna vrsta umetničkog izraza ne nosi sa sobom katarzu koju ima pevač ili muzičar kada izađe na scenu. Svakodnevno mi ljudi prilaze i govore jednu te istu rečenicu: Da li vi znate da sam uz vašu muziku odrastao? To je neki dug njima, da oni vide kako te stvari koje imaju vanvremensko obeležje i energiju izgledaju kada se izvode uživo, poručuuje Karajlić.

Ono što publika može da očekuje na predstojećem koncertu je, kako kaže Nele, energija nekog ko se daje svake sekunde i što mu je umalo došlo glave, ali je to i najbolji poziv svima koji su spremni da ovog leta dožive spoj nezaboravne atmosfere, najbolje muzike i vrhunskog piva.

dr Nele Karajlić, foto Milan Miljković