Dingospo Dali od Šri Lanke do Teherana!

Alternativni bend Dingospo Dali objavio je video za pesmu Teheran sa svog aktuelnog drugog albuma O nečemu lepom.

Glavni grad Irana je samo zagonetka u pesmi. Simbol neistraženih mesta, neostvarenih želja i nerazjašnjenih misterija…, kaže Sandra Vidojević, autorka stihova Teherana, za koji je muziku uradio čitav bend.

Video za Teheran snimljen je u kućnoj izolaciji, tokom Kovid-19 karantina, telefonom iz jednog kadra i korišćeni su privatni snimci sa putovanja na Šri Lanku iz 2018. godine.

Beogradski Dingospo Dali su debitovali albumom Sve dok mislim da je ovo drugi svet (2018, Long Play). Pevačica Sandra Vidojević, bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Marko Mićanović snimili su za O nečemu lepom deset novih pesama prožetih raznim emocijama, što teškim, što lepim i pozitivnim,

Producent Boris Mladenović Bomla (gitarista Jarbola i Škrtica) opisao je album O nečemu lepom kao herojski grandž, koji je bio najavljen singlom i spotom Slabost, a pojavio se početkom 2020. godine na digitalnim platformama za promotersku kuću Long Play.

Može biti želja, težnja, spoznaja ili pak samo iluzija o nečemu lepom. Uglavnom je sve od navedenog ili najčešće iluzija. Dokle god postoji i trunčica lepog ili makar težnje za nečim lepim – sve je u redu objašnjava Vidojević smisao naziva albuma O nečemu lepom.