Dave Van Detta novim singlom i spotom najavljuje debitantski album!

PodrziPRISBanner

David Jerković, poznatiji pod umetničkim imenom Dave Van Detta, objavio je novi singl pod nazivom Opus Dei, koji ujedno prati i spot, a kojim najavljuje prvi album.

Novi singl predstavlja spoj koji do danas nije viđen – solo kontrabas u metal muzici. Opus Dei je uvodna numera albuma prvenca A Revelation Retold koji će izaći početkom septembra. U prevodu sa latinskog znači The work of God, a spot govori baš o tome.
Ideju sam dobio pre dve godine, kada sam započeo projekat. Od kad znam za sebe vodio sam dva života – život u rock/metal projektima i život klasičnog muzičara. Opus Dei je bio beba ta dva života, poručio je David i dodaje: Spot je produkt vršačkog talentovanog snimatelja Bojana Todorovića, i veoma sam zadovoljan kako je ispao. Sama pesma je predstavljala veliki poduhvat zbog aranžmana, kontrabasa – koji nije predviđen da bude solo instrument i celog simfonijskog orkestra koji prati ovu pesmu. Za mene je stvaranje i audio i video materijala bilo jedno veliko putovanje i sada ne mogu da verujem da smo konačno došli do premijere.  
Za snimanje, miks i mastering bio je zadužen Stefan Gaćeša iz pančevačkog 3×2 studija.
Na albumu će biti 8 numera, a u taj broj neće biti uključena prva dva singla kojima je projekat prvobitno predstavljen.