Booze & Glory objavljuju novi album u oktobru!

Booze & Glory započeli su svoju karijeru u Londonu 2009. godine, kao omaž drugim street punk i Oi! bendovima nastalih kasnih 70-ih i 80-ih godina na britanskoj sceni. Zahvaljujući tekstovima pesama koji su nastali na ulicama metropole i herojskoj posvećenošti nastupima uživo, bend je stekao kolosalnu armiju fanova.

Na četvrtom albumu, Chapter IV, Booze & Glory su pokazali nepogrešivu evoluciju kroz koju je njihova muzika prošla u novije vreme. Ovaj četvoročlani sastav proslaviće ove godine desetogodišnjicu rada i povodom toga objaviti peti album, Hurricane.

Album Hurricane će sadržati 12 pesama, uključujući i jedan cover, a pesme će biti otpevane na četiri različita jezika. Na ovom albumu rade više od godinu dana, a pesme su pisane na pauzama između mnogobrojnih nastupa širom sveta.

Kako kažu, na albumu nas očekuju razne teme, od ozbiljnih i socijalnih pesama kao što su Darkest nights, Never again ili My heart is burning do pesama koje govore o unutrašnjim borbama koje vode ka boljem, poput Live it up i Hurricane. Na albumu će se nalaziti i nekoliko tipičnih Booze & Glory pesama, sa njihovim karakterističnim grupnim pevanjem, to su Ten years, Good bye i Ticking Bombs. Imaćemo priliku da čujemo i pesme o ozloglašenom britanskom borcu, voljenom klubu West Ham United-u i još mnogo toga, skupljeno u 46 minuta muzike.

Album Hurricane će biti objavljen 18. oktobra ove godine.

IMG_3714