Babymetal iznenadili novom pesmom i spotom!

Za početak nove svetske turneje, japanska pop-metal senzacija Babymetal objavila je novu pesmu pod nazivom Distortion koju ujedno prati i spot.

Babymetal ne prestaju da iznenađuju. Nedavno su najavili da će sva njihova naredna izdanja izlaziti pod okriljen izdavačke kuće koja je u vlasništvu benda, ali ono što njihove fanove najviše interesuje je šta donosi novo poglavlje u njihovoj karijeri. Dosadašnja karijera je bila podeljena na poglavlja u kojim su predstavljali svoj napredak. Oni to nazivaju svojom svetlom stranom, ali sada prelaze na mračnu, nazvanu The Apocrypha, u kojoj se nalazi sedam metal duhova među kojima se moć ravnomerno raspodeljuje kroz vreme i prostor. Čak i na novim promotivnim fotografijama se nalazi sedam prilika, što je njihove fanove samo dodatno zaintrigiralo jer je moguće da će bend dobiti pojačanje među članovima.

Babymetal su nastali u Japanu 2010. godine pod okriljem producentske kuće Toy’s Factory, a kao izdanak Sakura Gakuin plesno pevačke grupe. Tri pevačice, koje su bile maloletne u vreme začetka grupe, pod pseudonimima Su-metal, Moa-metal i Yui-metal predvode ovaj bend. Prate ih izvanredni i iskusni muzičari. Muzika koju sviraju je spoj dance-a i pop-a sa metal žanrovima u pravcu koji se naziva kawai-metal. Do sada imaju dva veoma uspešna albuma Babymetal iz 2014. i Metal Resistance iz 2016. godine. Nastupali su na svim najznačajnijim rock festivalima po svetu počevši od Sonisphere, Download, Rock Am Ring, Carolina Rebelium. Svirale kao predgrupa na turnejama Red Hot Chili Peppers, Guns N’ Roses, Metallica.