Arsenal Fest dobija svoj filmski festival!

Arsenal Film Fest biće održan od 7. do 10. juna, uz projekcije muzičkih dokumentaraca o Vitni Hjuston, Grejs Džons, Lajbahu i drugima, u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu, na koje se ulazi besplatno uz kupljenu ulaznicu za Arsenal Fest 08. AFF je prateći program kragujevačkog Arsenala, koji će biti održan 21, 22. i 23. juna uz nastupe bendova The Kills, Editors, Texas, Enter Shikari, Morcheeba i mnogi drugih izvođača.

Prvog dana festivala od 20 časova publika može pogledati film The Possibilities Are Endless iz 2014. godine, o oporavku od moždanog udara škotskog muzičara Edwyn-a Collins-a, poznatog po svetskom hitu A Girl Like You. AFF 7. juna prikazuje, od 22 časa i dokumentarac Zarobljeno vreme iz 2017. godine, reditelja i scenariste Milana Nikodijevića o uticajnom rok publicisti Petru Peci Popoviću, a potom će njih dvojica odgovarati na pitanja publike.

Drugog dana, 8. juna, AFF prikazuje od 20 časova Bloodlight and Bami, iz 2018. godine, rediteljke Sophie Fiennes, o višeslojnoj ličnosti pop dive Grace Jones, a od 22 čsa je na programu Liberation Day, iz 2017. godine, koji govori o poseti kultnog slovenačkog benda Laibach-a Severnoj Koreji.

U The New Gipsy Kings (2016) autor Liviu Tipurita bavi se jedistvenimvvsvetom besnih automobila i luksuznih gajbi Roma muzičkih zvezda u Rumuniji, koji je na programu AFF-a 9. juna od 20 časova, a od 22 časa sledi Charlatan Magnifique (2017) film Maje Pavlin o autoru Pukni Zoro klasika, slovenačkom muzičaru Robertu Pešutu-Manjifiku.

Poslednje večeri, posetioci AFF-a mogu da vide od 20 časova film Raving Iran (2016), u kome autorka Susanne Regina Meures prati didžejeve Anoosh Rakizade i Arash Shadram koji pokušavaju da se bave tehno muzikom u Iranu uprkos opresivnom režimu. AFF zatvara 10. juna, u 22 časa film Whitney: Can I Be Me (2017) dokumentarac Nick-a Broomfield-a o životu i karijeri jedne od najvećih svetskih pop zvezda ikada Whitney Houston.

vizual2