Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki objavili novi singl i spot!

Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki objavili su novi singl i spot Mura Mura, kao najavu istoimenog albuma sa međimurskim pesmama, koji će se pojaviti početkom februara na CD-u i vinilu.

Fenomenalnu, devetominutnu kompoziciju Mura Mura prati kratki umetnički film Arona Kovačića u kome se melodija, pesma, priča, muzika i slika organski povezuju u atmosferu koja nas uvlači u svoj svet.

Mura nije obična rijeka. O njenim virovima se od pamtivijeka ispredaju legende i vjerovanja. Ona su prisutna i u ovoj tradicionalnoj pjesmi u našoj izvedbi. Izvorne međimurske pjesme su za nas, kao i za mnoge, inspiracija i veza s nekom iskonskom muzikom. Ona je također daleko od toga da bude obični radijski singl, ali će se ambiciozniji radio usuditi pozvati svoje slušaoce da zarone u nju. Kompozicija u trajanju od devet minuta, dat će im dovoljno vremena i dubine za to, objašnjavaju Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki.

Album Mura Mura Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki promovisaće 5. marta koncertom u velikoj dvorani Doma omladine Beograda u okviru manifestacije Dani Darka Rundeka u Beogradu koja će biti održana od 1. do 7. marta u DOB-u.