Ana & The Changes novim spotom najavljuju beogradski koncert

Najnovijim spotom za pesmu Differences, Ana & The Changes najavljuju izlazak drugog studijskog albuma istoimenog naziva, kao i veliki beogradski koncert koji je zakazan za 4. oktobar u Domu omladine Beograda, u sali Amerikana. Specijalni gost na koncertu biće rumunski alternativni bend Byron, čiji je pevač Den Bajron bio gost na prvom singlu s albuma, Take My Hand.

Ana Ćurčin je, u konstantnoj potrazi za savršenom pesmom, idealnim akordom i pravim osećanjem, uspela da napravi nešto najbliže tome. Differences je na prvo slušanje vesela i zarazna ljubavna pesma, a onda kako vas ritam obuzme i kako se prepustite zavodljivoj igri klavira i gitare, počinjete da otkrivate nove slojeve i da tonete.

Pesma Differences predstavlja prostor gde se mi, kao različiti ljudi nalazimo, radimo, pričamo i unutar njega maštamo. Pozvali smo Nemanju da uradi video i dali smo mu potpunu slobodu. Uzvratio nam je divnim spotom, a na snimanju smo uživali, što je posebno težak zadatak ako se uzme u obzir da snimanje spota često nije nimalo jednostavan zadatak za muzičare. Zahvaljujući Jedriličarskom klubu Ada, njihovim članovima i prostoru, Vladimiru, Bobu i Nemanji, vizuelno smo postigli nešto drugačije naspram naših prethodnih spotova, a opet smo ostali dosledni našoj estetici i senzibilitetu, rekla je Ana Ćurčin.

Osim Ane i benda u spotu se pojavljuju i njihovi prijatelji, snimatelj je bio Vladimir Miladinović Piki, a da na pravi način predstavi pesmu potrudio se reditelj Nemanja Babić.

Koncept spota za pesmu Differences je moj pokušaj da vizuelno predstavim ideju pesme, na način kako sam je doživeo na prvo slušanje. Idealna ljubavna priča, kao savršeni letnji dan, sukobljava se sa realnošću u kojoj oblaci prekrivaju nebo, a sunce nestaje na horizontu. Sve razlike koje nas udaljavaju su istovremeno i pokretači nekih novih doživljaja, osećanja i ponovnog spajanja, rekao je Nemanja.

Album Differences će se zvanično pojaviti digitalno i na YouTube-u 6. septembra i drugo je studijsko izdanje Ane Ćurčin posle debija Sketches of Belonging.

Inače, koncert u sali Amerikana deo je ovogodišnjeg izdanja muzičke konferencije Indirekt, koja će biti održana od 2. do 4. oktobra na više lokacija u gradu. Ulaznice, po promotivnoj ceni od 800 dinara, u prodaji su na blagajni Doma omladine, kao i na svim prodajnim mestima Ticket Vision i tickets.rs online servisu.