Alitor objavili novi album!

Dugo očekivani album inđijskog metal sastava Alitor danas je zvanično objavljen na svim digitalnim platformama, dok su fizička izdanja dostupna za naručivanje direktno od benda.
Alitor II izlazi nakon šest godina od prvog izdanja Eternal Depression. Kao i do sada, bend je na realizaciji ovog album sarađivao sa Lukom Matkovićem iz benda Quasarborn koji je ujedno i gostujući vokal na jednoj pesmi. Omot albuma je realizovan u saradnji sa Jovanom Uzelac, talentovanom domaćom umetnicom, koja zajedno sa Lukom stoji iza do sada objavljenih spotova za Consecration i The Tempest Within.

Ovaj album ima 8 pesama, nešto više od 40 minuta muzike. Album je objavljen putem domaćem Take It Or Leave It Records na svim digitalnim platformama, na disku (Ragnarok Records, Nemačka) i ploči (Doc Gator Records, Švajcarska).

Više o albumu rekao nam je Jovan Šijan:

Došao je i taj dan, dvojka je tu. Ogromno olakšanje moram reći, uzimajući u obzir kroz šta je bend sve prošao snimajući ga. No, po strani to, smatram da je ovaj album definitivno korak napred za nas, pogotovo u smislu muziciranja. Mislim da smo svi napredovali kao muzičari i da to može i da se čuje. Lično sam jako zadovoljan solažama na ovom albumu, stavili smo veći akcenat na njih nego što smo to do sad radili. Na to je, naravno, imao velik uticaj naš bivši gitarista Igor Marinić, koji je neverovatno kreativan na polju melodija-soliranja i definitvno je dao neki novi oblik pesmama (Consecration, Fall.ing, Euphoria, Some Sort of Truce) koje datiraju iz perioda 2015-2017. Dvojka ima specifičnu atmosferu i mislim da ne može da se doživi na pravi način ukoliko se ne sluša u celini. Prema tome, uživajte u našem novom albumu i svako dobro.