Vodka Juniors – Warrior Anthems (2018)

Ako se po prvi put susrećete sa Vodka Juniors, kao i ja, onda vas očekuje prava punk poslastica. Dolaze iz Grčke, pevaju na engleskom i imaju muda da ponude nešto novo. Punk koji oni sviraju je uglavnom tradicionalan, dok ga ne pomešaju sa elektronskim ritmovima i naprave iznenađujuće dobar zvuk.

Prvo što sam zapazio kod Vodka Juniors su veoma čisti vokali, što je danas retko u punk muzici. To je, zapravo, jedan od aspekta koji ovaj bend čini posebnim na sceni. Warrior Anthems je veoma kompaktan album i zaista nema slabih momenata. Energično ga otvaraju sa Fighting Giants, ali već u sledećoj, Soul Attack, nude malo veselije, reggae, momente i obezbeđuju dovoljno raznovrsnosti od samog starta albuma.

Ipak najveće iznenađenje dolazi sa This Life hip-hop/punk mešavinom, koja ne bi trebalo da ima smisla, ali se perfektno uklapa. Predlog za hit na ovoj ploči je, sa žestokom punkerštijom, Beat of the Moment. Lost Souls i Renegades Of Punk predstavljaju ono po čemu se Vodka Juniors izdvajaju, a to je fenomenalan način da se punk spoji sa elektronskom muzikom. Ove tvrdnje potvrđuju i sa Battle of Athens, a smelo su se oprobali i sa indie rockom u Raging Youth.

Retkost je na punk sceni slušati bend koji ima ovakav raspon. Warrior Anthems je njihov šesti album u karijeri koja traje više od petnaest godina. U grčkoj su velike zvezde i sviraju pred nekoliko hiljada ljudi na svojim nastupima.

Cover