The Real McKenzies – Two Devils Will Talk (2017)

Ne znam da li Kelti imaju neke veze sa Kanadom, ali u slučaju benda The Real McKenzies to je pravi spoj. Ovi pankeri iz Vankuvera sa gajdama u svojoj postavi već skoro trideset godina šire dobre vibracije gde god se pojave. Poslednjim albumom Two Devils Will Talk su rešili da nas provozaju kroz sve podžanrove ovog pravca.

Kod The Real McKenzies je jedno sigurno. a to je da će na svake, skoro dve godine da objave nešto čime će svi koji vole ovakav zvuk da budu zadovoljni. Ipak, neki albumi su normalno bolji od drugih, a Two Devils Will Talk deluje kao da je bolji od mnogih pre njega. Celtic punk je zvuk koji zahteva mnogo energije, a toga ima na pretek u njihovim pesmama. Due West i Weyburn savršeno potvrđuju ovu tvrdnju, sa gajdama koje su gurnute u prvi plan, refrenom koji vas vozi svojom jednostavnošću, teško je odoleti ovakvim numerama koje kao da su snimljene za ispijanje piva sa društvom. Neke od pesama izlaze iz okvira celtic pravca i dobijamo klasične punk rock hitove kojih se ne bi postideli ni Bad Religion. Nema monotonije na ovom albumu, a kako bi je i bilo uz gitarske pesme kao što su Float i The Town. Onu pravu celtic punk atmosferu postižu sa Seafarers i Northwest Passage, dodao bih i Sail Again sa kojom su to postigli bez pomoći Aspy Luison-a, gajdaša u postavi benda. Ipak, najveći hit, uslovno rečeno, na ovom albumu je krajnje neozbiljna Fuck The Real McKenzies sa kojom slave sva važna imena ove scene –  Fuck Flogging Molly! Fuck The Pogues! Fuck The Mahones! Fuck The Irish Rovers! Most of all, fuck The Real McKenzies!

Sa pesmama koje su toliko pevljive da već posle prvog slušanja ulaze u uho i tu i ostaju, The Real McKenzies su bend koji je nezaobilazan za svakog ko voli dobru svirku. Ono što se ne propušta su njihovi koncerti koji su otelotvorenje fraze blood, sweat and tears. Po prvi put u Srbiji možete ih gledati ovog leta u Barutani, u okviru projekta PRIS Stage, 29. avgusta.

the real mckenzies-two devils will talk