Marmozets – Knowing What You Know Now (2018)

Malo je danas bendova koje predvodi pevačica, još je manje bendova sastavljenih od članova dve porodice, a najmanje je ovako originalnih kao što su Marmozets. Engleski alternativni rock-eri vraćaju se sa Knowing What You Know Now drugim albumom u svojoj karijeri. Četiri godine od debija The Weird and Wonderful Marmozets bilo je dovoljno da pronađu novi pravac i ne ponove ono što su već snimili.

Knowing What You Know Now je zanimljiv, ali na momente uvrnut. Osim odličnog alternativni rock-a, koji smo i očekivali, izdvajaju se vokali Rebecca-e Macintyre koja je dozvolila sebi više slobode da izrazi svoj neverovatni raspon glasa. Sa predivnim pevanjem dala nam je i dovoljnu dozu vrištanja koje vam se ureže u pamćenje za sva vremena. Za razliku od prvog koji je bio vođen mladalačkom energijom, drugi album je kreativniji i izazovniji. Hitovi koji su ga najavili su i najbolje numere na ovoj ploči. Žestoka i dinamična Play uvodi odličnim ritmom i od starta nema opuštanja, kompleksnija Habits pomera raspoloženje i predstavlja Marmozets kao bend koji ume da napravi izuzetnu melodiju, a da pritom ne izgubi na težini u svojoj muzici. Ipak, najbolji su kada se otkače, vrištanjem kojim započinju Major System Error kao da su hteli da kažu da nismo još sve čuli. Kombinacija noise, screamo i alternativnog rocka se odlično uklopila u ostatak materijala ali toga nema na predivnoj Me & You, ova emotivna balada je nešto najlepše što je ovaj bend snimio. Run With The Rhythm je poprilično obična rock pesma i to je ono što je izdvaja od drugih, jedna od najprijatnijih na Knowing What You Know Now. Ono što je preostalo na žalost ne parira prethodno navedenim numerama. Ima zanimljivih momenata, kao brza Suffocation ili refren u New Religion. Ali kada čujete Like A Battery dođe vam da se zapitate šta su hteli da postignu sa ovom pesmom?

Snimili su neke od najboljih numera u dosadašnjoj karijeri i album je veoma dobar, ali je problem jer varira u kvalitetu od pesme do pesme. Ipak Knowing What You Know Now nije ništa manje od uspeha sa sasvim dovoljnom količinom hitova. Savršen korak napred u Marmozets karijeri!

Marmozets Knowing What You Know Now