Dashboard Confessional – Crooked Shadows (2018)

Čekati devet godina na album nekog benda je nešto što nijedan fan ne želi da proživi. Dashboard Confessional su nam to priredili ali su se iskupili sa Crooked Shadows. Bez ikakve sujete nastavljaju gde su stali i nude alternativni emo rock zvuk koji možda nije više u modi ali prija kada ga oni sviraju. Ovaj kultni američki bend nikada se nije probio na ovim prostorima ali to bi mogli da promene novim materijalom.

Prošlo je vreme kada su rock bendovi bili sastavni deo mainstream top lista. Dashboard Confessional su često bili aktuelni na tim listama kao i na američkim stanicama koje baziraju svoju plejlistu na hitovima. Period od devet godina kao da su iskoristili da sazru tako da na novom albumu nema singlova kao Hands Down ili Vindicated. Ovu ploču otvara We Fight koja je najbolja pesma koju su kao bend snimili, posvećena onima koji se bore za svoje snove. Ozbiljna alternativna rock numera sa izraženim refrenom postala je himna koju će rado da pevaju i oni koji nikada nisu čuli za Dashboard Confessional. Kao drugi singl odabrali su Heart Beat Here sa ljubavnom temom nudi malo veselije raspoloženje. Naslovna Crooked Shadows ima moderan rock zvuk, dok je Be Alright više tradicionalno gitarska pesma. U odličnoj Open My Eyes je gostovala violinistkinja Lindsey Stirling i zbog nje ova pesma ima country prizvuk. Izdanje zatvaraju baladom Just What To Say snimljenom sa Against The Current pevačicom Chrissy Costanza-om.

Dashboard Confessional nisu odoleli iskušenju da se priklone pop prizvuku u svojoj muzici, kao na primer All Time Low ili Fall Out Boy,  About Us je odlično ispala dok Belong ne baš. Ipak ovo je album na kome dominira gitara što i jeste zaštitni znak njihove muzike. Jedina zamerka je što materijal traje jedva 30 minuta. Da li je vredelo čekati devet godina na ovaj album, svakako nije ali se čekanje isplatilo.

Dashboard Confessional Crooked Shadows