Zona B promoviše novi album u Domu omladine Beograda

Zona B, jedan od najdugovečnijih domaćih sastava, ne posustaje sa inspiracijom i za 19. april priprema koncertnu promociju novog albuma. Vatreni bluz veterani vraćaju se tamo gde je sve počelo – u Dom omladine Beograda, u kojem je domaća bluz scena jednom davno našla svoju prvu kuću.

Zona B je po svemu nesvakišanja grupa na ovim prostorima, kad je u pitanju bluz scena – od sobnih početaka i druženja ljubitelja ovog zvuka, do jednog od najoriginalnijih autorskih sastava ovog tipa kod nas. Okupili su se 29. novembra 1986. godine, na jednom privatnom žuru kod zajedničkog prijatelja tadašnjih članova benda – dogovor je bio neformalan, ali ne i rad i angažman koji su usledili tokom svih ovih godina. Kroz bend je prošlo više eminentnih muzičara, da bi  se postava ustalila u sastavu: Petar Zarija – vokal, Dušan Duda Bezuha – gitara, Petar Pera Joe Miladinović – usna harmonika, Zdenko Kolar – bas, Dušan Ristić – bubnjevi i Zoran Žikić – udaraljke. Nastupali su na mnogim bluz festivalima širom regiona i sarađivali sa eminentnim muzičarima, kao što su Buddy Guy, Mike Sponza, Keith Dunn, te Ivan Aleksijević, Vasil Hadžimanov, Maks Kočetov i mnogi drugi iz zemlje i regiona. Bend je vrlo aktivan u klupskim nastupima, kao i saradnji sa ostalim bluz grupama sa ovih prostora.

Prošla godina prošla je uz izuzetnu koncertnu aktivnost u našoj i okolnim zemljama – tako ih susrećemo na 34. Jazz festivalu u Valjevu, Jazz festivalu u Kragujevcu, Blues & Jazz festivalu Art Avlija u Bavaništu, Blues & Rock festivalu u Mostaru, Jazz festivalu Nišville u Nišu, Beer fest-u u Beogradu i Jazz festivalu u Petrovcu na moru.

U ovoj godini Zona B objaviće novi studijski album, a koncertom 19. aprila u DOB-u će ovaj album biti i promovisan uživo, sa početkom od 21 čas. Ulaznice su u pretprodaji preko Ticket Vision mreže po ceni od 500 dinara.

 

Zona-B