Zimski Blokstok u Gerila baru

U petak, 1. februara, u novosadskom Gerila baru nastupiće bendovi Pogonbgd i Retorika, u okviru događaja koji nosi naziv Zimski Blokstok.

Ovo je druga godina za redom kako se ovaj događaj održava. Pre početka nastupa, u velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada, biće održana projekcija dokumentarnog filma koji je snimljen povodom 20 godina održavanja festivala.

Pogonbgd se u Novi Sad vraća nakon nastupa na EXIT-u prethodne godine, a na standardnom izdanju Blokstoka nastupili su 2017. godine. Prethodnu godinu zatvorili su beogradskim koncertom na kom su odsvirali praktično celokupno dosadašnje stvaralaštvo, a jedini zaključak u finišu koncerta, pri neumornom traženju bisa, beše da vernoj publici nije dosta ni dva sata aktivne svirke Pogona. U Gerila bar dolaze po prvi put i donose sirov zvuk i iskrene tekstove.

Retorika je mladi novosadski rokenrol bend. Njihov zvuk se zasniva na tradiocionalnom rokenrolu, sa uplivom modernog roka. Krasi ih moćan ženski vokal i mladalačka harizma. Ovo će biti njihov poslednji nastup.

Projekcija filma počinje od 21 čas, a koncerti od 22 časa. Ulaznice možete kupiti u pretprodaji u Gerili, kao i u kafiću Gaga, po ceni od 300 dinara.

IMG_2427