YU grupa, Sindrom, Nervozni poštar i Vesele osamdesete na 11. Ex Yu Rock Fest-u

PodrziPRISBanner

Kultni folk-rokeri Nervozni poštar i cover bend Vesele osamdesete nastupiće 10. avgusta, a legendarna YU grupa i mladi pank rokeri Sindrom 11. avgusta u okviru Ex Yu Rock festivala, koji će biti održan uz besplatan ulaz na centralnom Trgu neolita u Starčevu, nadomak Pančeva.

Prve večeri Ex Yu Rock Festa, kragujevačke Vesele osamdesete izvešće brojne klasike jugoslovenske pop i rok muzike u 21 čas, pre nego što se na binu popne sarajevski Nervozni poštar u 22 časa, poznat po hitovima kakvi su Ženim se, Jugo, Jugo, Cirkus Kolorado, Salko dinamitaš.

Nadam se ćemo se lijepo provesti i zabaviti. Mi ćemo dati sve od sebe. Uglavnom radimo naše turneje pod nazivom Vremeplov. Krećemo od naše prve ploče Vazda gazda, pa dokle stignemo, rekao je basista Poštara, Dragan Đurđelija.

Pevač i gitarista Sindroma, Miomir Adamović, izrazio je zadovoljstvo što je njegov bend dobio priliku da promoviše svoj prvi album Navodna ljubav nastupajući 11. avgusta u 21 čas ispred YU grupe koji će na binu izaći u 22 časa.

Ne postoji grupa koja nešto znači, a da nije nastupila na ovom festivalu. Posle 11 godina Ex Yu Rock Fest-a bilo je krajnje vreme da i YU grupa nastupi. Svi koji budu došli moći će da čuju Crnog leptira, Čudnu šumu, Mornara, Od zlata jabuka i druge poznate kompozicije. Sigurno dva sata dobre muzike i zabave, najavio je basista YU grupe, Žika Jelić.

Na Ex Yu Rock Fest-u u Starčevu do sada su nastupali Bajaga i Instruktori, Riblja čorba, Plavi orkestar, Partibrejkers, Atomsko sklonište, Van Gogh, Psihomodo pop, Pekinška patka, Goblini, Hladno pivo, Ritam nereda, Majke, Babe, Neno Belan, Crvena jabuka, Jura Stublić i Film, Let 3 i brojni drugi. Predstavnik organizatora iz Mesne zajednice Starčevo, Petar Andrejić, podsetio je da je koncepcija festivala predstavljanje najpopularnijih imena sa prostora bivše Jugoslavije, uz pružanje prilike neafirmisanim grupama da se predstave publici, dok je direktor Doma kulture Starčevo, Darko Ješić, istakao da ta ustanova 11 godina pruža podršku festivalu i da je siguran da će zabava biti dobra. Suorganizator festivala je starčevački Kreativni kulturni klub, uz pomoć grada Pančeva.

IMG_8017-(Copy) (Copy)