Yawning Man stiže u Atom Akademiju

Eksperimentalni stoner rok pioniri, bend Yawning Man iz Kalifornije, nastupiće u subotu, 1. septembra tekuće godine, u klubu Atom Akademija, a u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.com sa početkom u 21 čas.

Yawning Man je američki eksperimentalni rok sastav oformljen 1986. godine. Prepoznati su i priznati kao ključni deo ranog razvoja stoner rok žanra i pioniri žestoke muzičke scene Palm Dezerta u Kaliforniji. Za razliku od svojih komercijalnijih savremenika koju su se okrenuli težim gitarskim rifovima i hardkor panku, Yawning Man se razlikovao favorizovanjem ujednačenih reverb surf i psihodeličnih tonova… savršen spoj zvuka koji je obuhvatao kosmičku atmosferu dobro dokumentovanih generičkih žurki ovog kraja kasnih osamdesetih.

Tek 2005. godine predstavljen je njihov debi album Rock Formations. Do sledećeg albuma Nomadic Pursuits čekalo se do 2010. godine, ali u međuvremenu su objavili nekoliko kompilacija i EP izdanja. Treći album Historical Graffiti ugledao je svetlost dana 2016., a tokom deset godina konstantnog života na turneji, postali su jedan od najtraženijih bendova, te su nastupali širom Severne i Južne Amerike, kao i na niz značajnih evropskih festivala po Francuskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Španiji.

Sada su obradovali svoje obožavatelje najsvežijim izdanjem The Revolt Against Tired Noises snimljenim u gradiću Džošua Tri. Kolekcija od osam pesama na albumu rezultat je svesnog fokusiranja na poeziju u muzici, pronalazak novih zvukova i melodičnih pasaža koje prizivaju raznolike slike i izražavaju emocije i pokrete. Šest od osam numera su u instrumentalnoj tradiciji benda, međutim dve pesme krase retka pojavljivanja vokala (basista Mario Lalli) zajedno sa sanjivim zvukom Gerijeve gitare. Pesma koju bi trebalo spomenuti jeste Catamaran koju je legendarni sastav Kyuss učinio popularnom, a ustvari je numera benda Yawning Man.

Karte možete nabaviti na sledećim prodajnim mestima: Eventim SerbiaGIGS TIXDD TicketsFELIX Shop, TC Sremska i Alternative Bar Low.

Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

36912827_2180001705377746_8920585346522021888_o