Voivod u septembru ponovo u Beogradu

Legendarni kanadski prog/thrash metal sastav Voivod vraća se u Beograd, a nastup je zakazan za 14. septembar tekuće godine i biće održan u prostorijama kluba Elektropionir. Specijalni gosti biće bend Maggot Heart.

Nakon prethodnog razgrabljenog i rasprodatog koncerta, kanadske metal legende se vraćaju kod nas da održe dato obećanje o brzom povratku u našu zemlju.

Prvi album War and Pain, Voivod je objavio 1984. godine, dok je EP Post Society poslednje studijsko izdanje koje je izašlo 2016. godine za Century Media.

Bend danas čine pevač Denis Bélanger Snake, gitarista Daniel Mongrain Chewy, basista Dominique Laroche Rocky, te bubnjar Michel Langevin Away. Originalni gitarista Denis D’Amour Piggy preminuo je 2005. godine, dok je basista Jean-Yves Thériault Blacky bend definitivno napustio 2014. Bitno je napomenuti da je u Voivodu svirao i Jason Newsted Jasonic (ex-Metallica), sa kojim su snimili tri albuma.
Ovoga puta bend slavi 35 godina postojanja, a takođe će publici, pored velikog broja legendarnih numera iz svih perioda, predstaviti i najnoviji album koji će uskoro biti objavljen za Century Media Records.

Specijalni gosti biće švedski dark rok bend Maggot Heart koji je osnovala Linnéa Olsson, bivša gitaristkinja bendova The Oath i Grave Pleasures. Na ovoj turneji bend će promovisati svoj album Dusk to Dusk koji će biti objavljen u julu ove godine.

Ulaznice će biti puštene u prodaju već 6. juna i prvih 50 ulaznica će biti po akcijskoj ceni od 1800 dinara, dok će regularna cena u pretprodaji biti 2300 dinara, na dan koncerta cena će iznositi 3000 dinara. Ulaznice možete nabaviti na prodajnim mestima Eventim-a i Gigstix-a. Naknadno će u prodaju biti puštene oldschool štampane ulaznice u vrlo limitiranom tiražu.

Press_Photo_02