Veliki koncert grupe Bitipatibi u DOB-u

Popularni beogradski dream pop/shoegaze sastav Bitipatibi, održaće veliki solistički koncert u sali Amerikana, Doma omladine Beograda u petak, 28. decembra.

Bitipatibi spadaju u najvažnije alternativne rok sastave koji su se pojavili poslednjih godina u regionalnim okvirima. Njihova suzdržana, stidljiva shoegaze estetika, provučena kroz osetljive ljubavne pesme, u kojima se prepoznaju svakodnevne gradske situacije i odnosi, ima sva obeležja važnog generacijskog iskaza.

Posle debi albuma Lešnici divlji, kojim su dali na uvid javnosti svoj ogroman talenat, nastavak karijere im je – uprkos jednom kratkom prekidu – doneo samo uspehe i umetnička priznanja: pre svega u vidu rasprodatih koncerata, kako kod nas, tako i u susednim zemljama. Ipak, baza sastava je Beograd, tako da njihov već tradicionalni
prednovogodišnji koncert u Domu omladine, predstavlja vrhunac sezone kad su u pitanju fanovi.

U pripremi trećeg albuma, Bitipatibi su dopunili sastav, te je među njima sad i Dušan Petrović Dule, majstor na saksofonu koga znamo iz mnogih naših džez i alternativnih rok sastava kao što su Plejboj, Eyesburn, Vlada Divljan, Dvojac bez kormilara. Zvuk grupe je obogaćen jednom novom dimenzijom koja navodi na klupski ritam i bluz, čime su prepoznatljivo melodične, setne i sanjive pesme liderke Une Gašić odjednom dobile novu infuziju energije – ne čudi da je Dođi u moj san već postala pravi hit, koji bi napokon bendu mogao doneti zasluženu mainstream prepoznatljivost.

Koncert u Domu omladine Beograda biće zato prilika da se proveri šta je u tako svečarskim okolnostima, pred samu Novu godinu, spremna da nam pokloni ova jedinstvena grupa, koja ima sva obeležja voljenog potkulturnog fenomena!

Početak koncerta zakazan je za 21 čas. Ulaznice su pretprodaji dostupne na svim Eventim prodajnim mestima, po ceni od 600 dinara.

IMG_3626